Golf-terene na referendum!

Deset dubrovačkih udruga podiglo je glas protiv projekta golf-terena na Srđu, te smatraju kako bi se o tom pitanju trebao održati referendum.

10.8.2010.
17:55
VOYO logo

Građanska inicijativa za spas Dubrovnika, koja okuplja deset dubrovačkih udruga, tvrdi kako se Dubrovčani o planiranoj izgradnji golf-parka na Srđu trebaju izjasniti na referendumu.

"Cijela Bosanka s okolnim područjem ima 364 hektara, a čak 310 hektara prema planovima otpada za golf, od čega je 29 hektara namijenjeno za razne objekte. Primjerice, cijeli Grad unutar zidina ima površinu od 14 hektara", rekla je predsjednica Udruge Grad Branka Franičević. Napomenula je kako je ne zanimaju izjave gradonačelnika Andre Vlahušića, koji je kazao kako on nije govorio o referendumu, nego da će referendum biti javna rasprava o projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su investitori na Srđu zemljište otkupili pretežno od privatnih vlasnika, Franičević tvrdi kako je riječ o zemljištu Grada jer je prije 30 godina na tom području bilo predviđeno njegovo širenje, pa napominje kako sve treba biti usklađeno s prostornim planovima. No, prostornim planovima na Srđu trenutačno i jest predviđen golf-park, piše Slobodna Dalmacija.

Dobra strana golfa je mogućnost otvaranja više od 1300 radnih mjesta. No, projekt ima i loših strana, poput pesticida za održavanje terena, zbog čega se bune ekolozi, te problema s otpadnim vodama, kojih se pribojavaju žitelji Rijeke dubrovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007280610006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo