IMAMO SNAGE, TREBA NOVACA / 'Godišnje gubimo oko pola milijarde kuna zbog mina'

19.10.2013.
12:50
VOYO logo

"Sad imamo oko 640 km2 sumnjivih područja, sve od toga neće biti razminirano. Treba nam još dosta novaca. Imamo snage, imamo ljude, imamo pirotehničare, imamo firme koje mogu to razminirati, međutim, imamo i rok koji  je već produljen prema Ottawskoj konvencija je 1.3.2019. godine, što zapravo znači do jesen-zima 2018. jer po zimi nema razminiranja", naglasila je Dijana Pleština.

"Dakle, posla ima... Novaca treba, novaca je nekad bilo više, znamo da smo svi u krizi. Moram pohvaliti Vladu RH i ministra Linića koji nam nisu rezali budžet i rekli su da neće rezati ni ove godine. Mi dajemo sve od sebe da skupimo dodatnog novca. Eto, i od jednog ovakvog projekta. Ima ih još, imamo projekte za Europsku uniju, radimo jako intenzivno na tome", dodala je Pleština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi dobro kada bi privrednici, kojima je država u ono vrijeme kada je bilo više novaca, razminirala neka područja, da se oni malo više uključe i pomognu razminirati tamo gdje će možda imati neke privredne sadržaje ili tamo gdje već imaju, a država je razminirala ta područje, pa da nam pomognu da se razminira i ostatak", pozvala je šefica Ureda Vlade Rh za razminiranje.

"Mi kao društvu gubimo oko pola milijarde kuna godišnje zbog miniranog područja jer je ne može upotrijebiti od drvene mase, poljoprivrede, granice (šverc preko granice)...itd. Zaista bi bilo da razminiramo čim prije, sami ćemo imati jednu sigurnu Hrvatsku, a ni s ekomonske strane više nećemo gubiti", zaključila je Pleština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo