Glazbene instrumente će MORH platiti 200.000 kuna?!

16.2.2011.
13:16
VOYO logo

Za nabavu navedenih instrumenata Ministarstvo obrane je još prije tjedan dana raspisalo javni natječaj na kojem za potrebe orkestra Oružanih snaga u 2011. traži instrumente i opremu. Natječaj traje do 21. veljače.

Mora da je hrvatski vojni orkestar u posljednje vrijeme znao zvučati pomalo raštimano – ne zato što nisu uvježbani, nego su očito svirali na instrumentima koji su već dali svoje. Zato će sada vojni svirači dobiti sasvim nova glazbala i pripadajuću opremu, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U MORH-u su, sasvim je jasno, jako ponosni na svoj orkestar koji se sastoji od Simfonijskog puhačkog orkestra, Orkestra Hrvatske ratne mornarice (HRM) te Klape HRM-a Sv. Juraj.

Sva tri sastava vojnog orkestra godišnje odrade dvjestotinjak nastupa u zemlji i inozemstvu. Lani su svirali na brojnim koncertima humanitarnog karaktera u Rijeci, Bjelovaru, Samoboru, Zaprešiću, Gospiću, Otočcu, Okučanima, Puli, Karlovcu, Kninu... Gostovali su i izvan granica, u Lourdesu, Portorožu i Beču. Također, nastupaju na državnim i vojnim svečanostima, obilježavanju blagdana i obljetnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MORH-u napominju da vojne orkestre imaju i druge zemlje u regiji te članice NATO-a. Prema njihovim informacijama, u Sloveniji djeluju i vojni i policijski orkestar, u Srbiji postoje tri vojna orkestra, u Austriji svaka pokrajina ima svoj, a postoji i jedan "centralni" u Beču. Mađarska, vele u MORH-u, ima čak sedam vojnih orkestara, kao i Portugal, Litva četiri, dok u Danskoj djeluje 13 vojnih orkestara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo