'Stručno odrađena intervencija' /

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković: 'Predsjednica nije pokrenula pitanje moje odgovornosti na sastanku'

Glavni vatrogani zapovjednik Slavo Tucaković tvrdi kako je intervencija odrađena stručno i sa velikom sigurnošću prema građanima.

18.7.2017.
19:10
VOYO logo

Je li Predsjednica mislila na glavnog vatrogasnog zapovjednika, što nalaže logika hijerarhije ili ipak na današnjeg prvog čovjeka Državne uprave za spašavanje, a donedavnog šefa SOA-e, koji joj je odavno trn u oku i na čiji je račun svojedobno javno iznijela oštre kritike te zahtijevala njegov odlazak, ostaje nejasno.

Boris Mišević u društvu je glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića koji je dao odgovore na neka pitanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica nije pokrenula pitanje moje odgovornosti na sastanku", jasno je u RTL-u Danas poručio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

"Mogu odgovorno reći da je intervencija odrađena stručno i s velikom sigurnošću prema našim građanima. Naravno, hvala svima onima koji su pomogli vatrogascima, Torcidi, veteranima 4. gardijske brigade".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bila profesionalna stručna prosudba koju smo mi vodili. U popodnevnim satima, kad su se stvorili uvjeti da se vojska može uvesti u požarište, štiteći i samu vojsku, je pozvana pomoć. Hvala i premijeru, i ministru obrane i ministru unutarnjih poslova, i vama novinarima", poručio je zapovjednik. 

"Nisam se čuo s ministrom obrane, ne bih komentirao njegovu ostavku. Vojska je pravovremeno uvedena u požarište, odradila je svoj posao na onom nivou na kojem to može, organizirano i na vrijeme", dodaje Tucaković. 

"Same uzroke požara će istražiti policija, neću reći je li podmetnut ili ne, policija radi svoj posao", zaključio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo