GLAVNI TAJNIK HDZ-a NAKON SVEGA PRIZNAO: / 'Da, moguća je poslijeizborna suradnja s Mostom'

Image

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević uvjeren je da će nakon izvanrednih izbora Hrvatska dobiti vladu desnog centra koja će maknuti Hrvatsku s europskog dna.

24.6.2016.
13:47
VOYO logo

"Nisu posljedice u ekonomiji došle posljednjih mjeseci. Godinama se ne provode reforme za bolji život građana. Ne govorim o bivšim vladama, nego svatko mora preuzeti svoj dio odgovornosti. Ono što i mi kao političari govorimo godinama, ali ne provodimo. Izbori su brzo, a uvjeren sam da ćemo dobiti vladu desnog centra koja će krenuti s ozbiljnim reformama", kazao je Milošević gostujući na N1 televiziji.

"Neki su već dijelili fotelje, pa se povukli"

Pad Vlade, kaže, ne treba odveć dramatizirati jer se drugdje to često događa. No, nakon što je nestalo povjerenja između predsjednika i dvojice potpredsjednika, predsjednik je trebao dati ostavku - smatra Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A je li pokušaj preslagivanja parlamentarne većine bio pogrešan potez, kaže da bi za odgovor na to pitanje trebala cijela emisija.

"Ako građanima nismo ispunili što smo obećali, trebali smo reagirati. S nekima sam razgovarao, neki su već dijelili fotelje, poslije su se povukli, znaju oni o kojima govorim, ali ne volim upirati prstom", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRKIĆ NAKON MARATONSKE SJEDNICE OTKRIO KAKO ĆE HDZ BIRATI NOVOG ŠEFA STRANKE: /

'Odlučili smo! Izbori su 17. srpnja'

Image
BRKIĆ NAKON MARATONSKE SJEDNICE OTKRIO KAKO ĆE HDZ BIRATI NOVOG ŠEFA STRANKE: /

'Odlučili smo! Izbori su 17. srpnja'

Učinit će sve da SDP opet 'ne ušeta u Banske dvore'

Karamarkov potez da na kraju preuzme svu odgovornost na sebe smatra časnim. A nakon naučenih lekcija, kaže, HDZ treba provesti unutastranačke izbore i s najboljim programom ići po izbornu pobjedu "da SDP opet ne ušeta u Banske dvore".

Kao glavni tajnik smatra da uopće nije loše imati više kandidata za predsjednika stranke te napominje da se ne bira samo predsjednika HDZ-a, nego i premijera buduće vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najodlučnije je odbacio nagađanja o raskolu unutar stranke.

GLAVNI TAJNIK HDZ-a MILOŠEVIĆ: ‘Eksperiment nije uspio, bilo je puno kritika. Ne bojimo se izbora’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Neka se Most bavi svojim ustrojstvom"

Na izvanredne izbore, kaže Milošević, HDZ ide s naučenom lekcijom o koaliranju. Ipak, ne odbacuje mogućnost da se nakon izbora ponovno uspostavi suradnja s Mostom.

"Da, moguća je poslijeizborna suradnja s Mostom, nakon parlamentarnih izbora. Ali pustimo sve pregovorima koji će uslijediti. Neka Most izađe na izbore, pokaže za što se zalažu, osim pokušaja da se spriječi cijeli niz imenovanja i da se pokrenu neke reforme", kazao je te poručio Petrovu i ostalima iz Mosta da se bave svojim ustrojstvom, a HDZ prepuste HDZ-ovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Milana Bandića i njegovu Stranku rada rekao je da ih zasad ne vidi u predizbornoj koaliciji s HDZ-om. Na kraju, upitan hoće li lustracija ili zabrana pobačaja biti dio HDZ-ove kampanje, odgovorio je da neće.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo