GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK PRIZNAO ZAŠTO JE POSTAO MASON: / 'Imponiralo mi je'; Tvrdi da se ne boji 'kompromitirajućih' snimaka

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Upitan misli li da bi se, zbog mistike koja obavija pojam masona i njihova djelovanja, moglo propitivati njegov rad ili vjerodostojnost njegova rada u Državnom odvjetništvu,

19.2.2020.
9:24
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je politički tjednik Nacional objavio da posjeduje dokumente koji potvrđuju da je glavni državni odvjetnik , odnosno masonskoj loži koju u Zagrebu vodi ugledni oftalmolog Nikica Gabrić, sam Jelenić potvrdio je da je član masonske lože Veliki Orijent Hrvatske, ali da je udrugu koju vodi Gabrić napustio još u listopadu 2018. godine.

Image
GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK DRAŽEN JELENIĆ JE MASON? /

Politički tjednik tvrdi da posjeduje dokumente kojima se to potvrđuje

Image
GLAVNI DRŽAVNI ODVJETNIK DRAŽEN JELENIĆ JE MASON? /

Politički tjednik tvrdi da posjeduje dokumente kojima se to potvrđuje

Jelenićevo priznaje da je mason izazvalo je niz rekacija u javnosti, čak i sumnje da bi zbog toga mogao biti u sukobu interesa. O tome zašto je pristupio masonskoj loži, govorio je za televiziju N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da nisam naštetio ugledu Državnog odvjetništva'

Jelenić je upitan je li javnom objavom da je mason naštetio ugledu Državnog odvjetništva kojemu je na čelu.

"Mislim da nisam, jer sam svoj posao radio prije, za vrijeme toga i dan danas zakonito i isključivo po zakonu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da nikome nije pogodovao zbog činjenice da je član masonske lože te da ne razmišlja o ostavci.

"U ovom trenutku još ne razmišljam ni o čemu, nego samo da ovaj predmet u mjeru u kojoj ja mogu utjecati na to završi zakonito, a bit će sve javno ako dođe do suda", rekao je dodavši da je razgovarao s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem, ali nije htio otkriti o čemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelenić je ranije rekao da je još jedan član masonske lože, Nikica Gabrić, pokušao utjecati na postupak pokrenut zbog pokušaja iznude.

"On je bio žrtva, je li on imao neka svoja saznanja ili ne, u svakom slučaju je tijekom istrage kontaktirao i mene i općinskog državnog odvjetnika i tražio da se neke stvari odrade drukčije, misleći da on može na to utjecati, ali posao vodi Državno odvjetništvo, odnosno policija", rekao je Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio zašto je postao mason: 'Imponiralo mi je kad su me pitali'

Upitan o snimkama njega, za koje je Gabrić rekao da će ih objaviti, Jelenić je rekao da ne zna što se nalazi na tim snimkama, ali da se ničega ne boji.

Objasnio je i zašto je postao mason.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj prijatelj me je pitao. U jednu ruku, s obzirom da je geslo da samo ugledni ljudi mogu postati članovi masonske lože, moram priznati da mi je u tom trenutku to s jedne strane imponiralo da je netko prepoznao moju stručnost, moj rad i profesionalno zalaganje i da na taj način mogu doprinijeti radu udruge koja se zalaže za boljitak u društvu, u zajednici, počevši od obitelji, okruženja u kojem živite, od Republike Hrvatske, odnosno domovine", rekao je Jelenić.

Upitan misli li da bi se, zbog mistike koja obavija pojam masona i njihova djelovanja, moglo propitivati njegov rad ili vjerodostojnost njegova rada u Državnom odvjetništvu, Jelenić je rekao da mu to nije palo na pamet "zato što se radi o zakonito osnovanoj udruzi koja se bavi dozvoljenim i zakonitim radom u Republici Hrvatskoj", rekao je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, podsjetimo, u utorak je potvrdio da je slobodni zidar dodajući da je Nikica Gabrić pokušao utjecati na tijek predistrage protiv troje novinara tjednika 7Dnevno koji su navodno ucjenjivali Gabrića tražeći od njega 200.000 kuna kako ne bi objavili fotografije ceremonije masonske lože kojoj on pripada.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo