GLAVNI ANALITIČAR HDZ-A OVAKO VIDI LOŠ REZULTAT: / 'Napravili smo ama baš sve. Dogodilo se što se rijetko događa, crni labud'

Image
Foto: Pixsell/N1

Kopal kaže kako su napravili sve, ali postoje i crni labudovi

27.5.2019.
7:39
Pixsell/N1
VOYO logo

Glavni analitičar HDZ-a, savjetnik premijera Andreja Plenkovića, Robert Kopal, komentirao je za N1 izborne rezultate. Kopal je vodio kampanju, a nije zadovoljan s četirima osvojenim mandatima, koliko je osvojio i SDP. Sve ankete su HDZ-u davale najmanje pet mandata, a neke i šest.

"Dogodilo se što se rijetko događa, a to je crni labud. To kad se dogodi, ljudi traže kojekakva rješenja zašto se to dogodilo, s obzirom na odstupanje od istraživanja. Oko 90 do 95 posto naših istraživanja se poklapalo s ovim rezultatima. Kad se pogleda Europu, događa se mnogo teško predvidljivih stvari. HDZ-u se to, nažalost, dogodilo, glasovi su se disperzirali na jako puno fronti. Bile su 33 liste, izlaznost koja je 20 posto nadmašila izlaznost 2013.", rekao je Kopal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

U STOŽERU HDZ-A SPLASNULO VESELJE: Pogledajte atmosferu u trenutku kada je Plenković davao izjavu za medije

Image

U STOŽERU HDZ-A SPLASNULO VESELJE: Pogledajte atmosferu u trenutku kada je Plenković davao izjavu za medije

"S naše strane je napravljeno ama baš sve, ali postoje i crni labudovi. Tjedan dana nam treba da to sve analiziramo", rekao je Kopal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogodio se neki odmak od uobičajene pogreške, a što se dogodilo, to ćemo istražiti. Znam što se dogodilo, ali da bih mogao potvrditi hipotezu, moram je i dokazati. Bilo bi neodgovorno od mene reći što je, a da ne mogu dokazati", kazao je Kopal.

Plenković kaže da kreću u analizu

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u izbornoj noći, nakon što je HDZ u izborima za Europski parlament osvojio četiri mandata, da je njegova stranka ostvarila relativnu pobjedu u smislu dobivenog postotka i broja glasova, ali i da bi im bilo draže da je to nagrađeno i s petim mandatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnji dan je za nas relativna pobjeda u smislu postotka i broja glasova. Bilo bi nam draže da je to nagrađeno s petim mandatom, no to će očito pričekati za idući ciklus", rekao je Plenković okupljenima u stranačkoj središnjici nakon objavljenih prvih nepotpunih službenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva. Kazao je kako nije zadovoljan što nisu osvojili i peti mandat.

Najavio je i da će od ponedjeljka ići u analizu što su to na ovim izborima mogli učiniti više i bolje. Smatra i da se, što se tiče angažmana na terenu i poslanih poruka, uoči današnjeg dana učinilo sve potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo