PREŠAO GRANICU / Glasnović prijavljen zbog bizarnog plakata: 'Poziva na nasilje, a nitko ne reagira'

Image
Foto: facebook

Glasnović prijeti "jugozomboidima"

23.5.2019.
18:26
facebook
VOYO logo

Saborski zastupnik Željko Glasnović, kandidat na listi Hrvatskih suverenista koju čine Neovisni za Hrvatsku (NHR) i Hrvatska stranka prava (HSP) izazvao je buru reakcija svojim predizbornim plakatom, piše N1.

Na plakatu objavljenom na njegovu Facebooku prikazan je Glasnović koji udara šakom u staklo, a kraj njega stoje sljedeće poruke: "Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku. Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu." Drugi dio slogana inače je legendarna izjava boksača Mikea Tysona, parafrazirana ovim "jugozomboidima". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

'Vi ste utjelovljenje domoljublja, žrtve i hrabrosti!': Pročitajte Glasnovićevo pismo Skeji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanju je na Twitteru komentirao nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević i kandidat na listi Starta za europske izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Samo još jedan u nizu poziva na nasilje na koji nitko ne reagira. A kad stvari eskaliraju, pitat će se: "Pa kako smo došli ovamo?". Eto kako", napisao je Glavašević.

Kontaktirano je i Državno izborno povjerenstvo u vezi sa spornim plakatom. Iz DIP-a su kratko poručili za N1 kako su ocijenili da predmetnim predizbornim plakatom dolazi do povrede izbornoga etičkog kodeksa, dostavljena je prijava Etičkom povjerenstvu
 u kojoj je upozoreno na objavljeni tekst na portalu Jutarnji.hr te na objavu na Facebook stranici kandidata Željka Glasnovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo