GLASANJE O POVJERENJU MARIĆU KRAJEM TRAVNJA? / 'HDZ-u se žuri, pod svaku cijenu žele izbjeći jednu stvar'

Image
Foto: PIXSELL

SDP traži glasanje o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, a HDZ želi da se ta priča što prije završi.

19.4.2017.
21:52
PIXSELL
VOYO logo

PERNAR MISLI DA BI MINISTAR ZDRAVKO MARIĆ TREBAO ODSTUPITI: ‘Ne radi svoj posao, a i ne radi ništa u jeku ove krize’

Image
PERNAR MISLI DA BI MINISTAR ZDRAVKO MARIĆ TREBAO ODSTUPITI: /

'Ne radi svoj posao, a i ne radi ništa u jeku ove krize'

Image
PERNAR MISLI DA BI MINISTAR ZDRAVKO MARIĆ TREBAO ODSTUPITI: /

'Ne radi svoj posao, a i ne radi ništa u jeku ove krize'

Za taj je datum predviđen kraj aktualne saborske sjednice kako kampanja za lokalne izbore ne bi utjecala na rad parlamenta, no kako se može neslužbeno doznati, u tijeku su konzultacije između čelnih ljudi HDZ-a i Mosta oko toga da se aktualna sjednica produži za još tjedan dana, odnosno da završi s radom 5. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je, međutim, puno vjerojatnije da zadnja sjednica bude održana 28. travnja kako bi se ovaj slučaj što prije razriješio i kako ta rasprava ne bi negativno utjecala na kampanju za lokalne izbore. HDZ će, navodno, snažno podržati Marića i neće dozvoliti njegovu smjenu.

SDP će zahtjev za glasovanjem o povjerenju Mariću uputiti u saborsku proceduru danas ili najkasnije sutra. Nakon toga počinje teći rok od 30 dana tijekom kojeg se mora održati saborska rasprava. U skladu sa saborskim Poslovnikom predsjednik Sabora Božo Petrov mora zahtjev SDP-a odmah uvrstiti u dnevni red. Vlada se o njemu mora očitovati u roku od osam dana od uvrštenja u dnevni red, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, iz HDZ-a su jučer demantirali i mogućnost rekonstrukcije Vlade u sklopu koje bi premijer Andrej Plenković smijenio Marića s pozicije ministra financija. Međutim, još uvijek se ne zna politička pozicija Mosta oko ovog pitanja, odnosno hoće li ova stranka podržati Marića. Čelnici ove stranke dosad su davali tek vrlo općenite izjave oko ovog pitanja govoreći da još uvijek nemaju dovoljno informacija o tome postoji li i kakva je odgovornost ministra Marića. SDP traži Marićevu smjenu jer smatra da njegova povezanost s Agrokorom opterećuje Vladu.

Marić je od 2012. do 2015. bio izvršni direktor u Agrokoru odakle je početkom 2016. došao u Vladu Tihomira Oreškovića. Tijekom 2016. prilikom pokušaja preslagivanja nakon smjene Tihomira Oreškovića bio je HDZ-ov kandidat za mandatara nove Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo