PLJUŠTE OSUDE / GLASAJTE U ANKETI Na tribinama se opet orile ustaške pjesme. Što vi kažete na to?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nižu se osude zbog scena na subotnjoj utakmici između Gorice i Dinama, no nije ovo prvi ovakav incident na domaćim tribinama u kratkom roku. Ista se pjesma orila na tribinama Opus Arene tijekom utakmice Hrvatske i Turske prije gotovo dva tjedna zbog čega je uhićeno 12 navijača

23.10.2023.
21:09
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska javnost opet je na nogama zbog novog incidenta na nogometnim tribinama. Večeras su zakazani prvi obavijesni razgovori s Bad Blue Boysima nakon što se na subotnjoj utakmici između Gorice i Dinama ponovo pjevala ustaška budnica.

Na tribinama su razvili i zastavu s grbom na kojoj je prvo polje bijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje te planira pregledati fotografije i videosnimke koje posjeduje, a disciplinski će sudac ovoga tjedna Dinamu dostaviti kaznu, najvjerojatnije će biti novčana, ali uz mogućnost zabrane navijača na tribinama.

"Savez isključivo funkcionira tako da kazni klub i da pokuša u daljnjem razgovoru i kroz edukacije motivirati da se suzbije takav govor sa stadiona", kazao je za RTL voditelj odjela sigurnosti HNS-a Jurica Jurjević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu su iz lože pratili i ministar pravosuđa Ivan Malenica te glasnogovornik Vlade Marko Milić. Priznaju da su čuli neprimjerenu pjesmu i poručuju da je incident bio nepotreban i neprihvatljiv, no - ložu nisu napustili.

I dok oni, zajedno s drugim ministrima i premijerom nižu osude, nije ovo prvi ovakav incident na domaćim tribinama u kratkom roku. Ista se pjesma orila na tribinama Opus Arene tijekom utakmice Hrvatske i Turske prije gotovo dva tjedna zbog čega je uhićeno 12 navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naknadno je javnost saznala da je prije utakmice spriječen još jedan incident budući da je netko s vanjske strane stadiona vikend uoči okupljanja reprezentacije ostavio krpu s ustaškim slovom, a ispod toga prekrižen naziv nogometnog saveza.

A Hrvatska je već ranije kažnjena s 10 tisuća eura i oduzimanjem tisuću mjesta navijačima zbog ustaške zastave na utakmici s Latvijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Što kažu članovi Vlade na pjevanje ustaških pjesama. Jesu li ministar i glasnogovornik trebali otići s utakmice?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo