detalje ima petra mlačić / Gladni ste filmskog platna? Bez brige: Otvaraju se drive-in kina na čak dvije lokacije u Zagrebu

Zagreb nije prvi koji se prihvatio drive-in kulture. Rijeka i Varaždin tako su filmove već gledali

16.5.2020.
19:39
VOYO logo

U ponedjeljak bi se trebala otvoriti i kina, a večeras i iz trećeg pokušaja drive-in kino u Zagrebu.

I nije jedino. Gdje će večeras moći Zagrepčani uživati u kino predstavi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno drive-in kino otvara se na parkiralištu zagrebačkog Velesajma i prikazivati će blockbustere, a drugo se sprema iza Tehničkog muzeja, gdje će se puštati hrvatski filmovi.

U kino se dolazi automobilom, po točno dogovorenim pravilima. Svatko će morati parkirati na propisano mjesto, a u vozilu je dozvoljeno maksimalno dvije osobe. Zvuk filma sluša se preko radio prijenosnika u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagreb nije prvi koji se prihvatio drive-in kulture. Rijeka i Varaždin tako su filmove već gledali, a večeras će to moći i Zagorci.

Otvaraju se samo neka kina kojima će se to isplatiti, s obzirom da je potreban razmak od namjanje jednog i pol metra između gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno se sigurno ne otvaraju multiplex kina jer se nalaze u trgovačkim centrima te zato što je filmska industrija u potpunosti stala sa produkcijom, kako u Hrvatskoj tako i u Hollywoodu. Premijere su otkazane, a novi filmovi se ne snimaju.

Iz kina Cinestar se nadaju da će krajem lipnja situacija biti bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo