BLUDNE RADNJE /

Ginekolog osuđen za silovanje pacijentice završio u pritvoru. Riječ je o novom slučaju

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija

Iz Ravnateljstva su priopćili kako je 16. rujna donesena odluka o otkazivanju ugovora o radu dr. Zlatku Topolovcu

16.9.2024.
8:56
Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Ginekolog osječkog KBC-a, koji je nepravomoćno osuđen zbog silovanja pacijentice, u ponedjeljak je dobio otkaz u toj zdravstvenoj ustanovi, izvijestili su iz Ravnateljstva KBC-a. Iz Ravnateljstva su priopćili kako je 16. rujna donesena odluka o otkazivanju ugovora o radu.

Podsjećaju kako je KBC Osijek zatražio od osječkog Županijskog suda dostavu nepravomoćne presude, od veljače 2024. godine, koju je Sud dostavio 11. rujna, a na temelju čega je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NARUŠAVANJE POVJERENJA PACIJENATA /

HUBOL zgrožen slučajem ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanjeg koji još radi

Image
NARUŠAVANJE POVJERENJA PACIJENATA /

HUBOL zgrožen slučajem ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanjeg koji još radi

Nakon disciplinskog postupka

Navode kako je KBC zaprimio medijski upit o navodno novom neprimjerenom ponašanju ovoga liječnika tijekom pregleda, te je i u ovom slučaju također pokrenut disciplinski postupak. Nakon pokrenutih disciplinskih postupaka te uvažavajući sve okolnosti i činjenice, donesena je gore navedena odluka, ističu u Ravnateljstvu osječkog KBC-a. Inače, unatoč nepravomoćnoj presudi za silovanje muškarac je ostao raditi u osječkom KBC-u, što je izazvalo oštru reakciju javnosti, brojnih udruga te Ministarstva zdravstva koje je uputilo inspekciju.

Pritvoren zbog bludnih radnji

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku priopćilo je, da je ispitan osumnjičeni 64-godišnjak, te da mu je određen istražni zatvor. Tereti ga se za bludne radnje koje je počinio nad drugom pacijenticom 9. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postupajući po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku za provođenje izvida, Policijska uprava osječko-baranjska je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv hrvatskog državljanina (1960.) zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 1. KZ/11.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 9. rujna 2024., oko 16:30 sati, u Kliničkom bolničkom centru Osijek, kao liječnik jedne klinike, tijekom pregleda pacijentice počinio navedeno kazneno djelo. 

Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela", stoji u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: Beroš o osuđenom ginekologu: 'Svi ćemo naučiti nešto iz ovog predmeta. Pokrenuo sam izmjene Zakona'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo