VEĆ PUNIH DEVET GODINA / Gilliam snima "Don Quijotea"

Image

Bivši član legendarnog Monty Phytona radi na još jednoj bizarnoj ekranizaciji književnog predloška.

23.1.2009.
13:04
VOYO logo

Ekscentrični redatelj i nekadašnji Monty Phytonovac Terry Gilliam ("12 majmuna", "Kralj ribara") nastavlja rad na filmu kojeg je započeo snimati još prije devet godina.

Rad se o "The Man Who Killed Don Quixote", njegovoj adaptaciji Cervantesovog romana, koju je prekidao bezbroj puta zbog problema sa budžetom, glumcima, lokacijama za snimanje i slično. Čitav projekt je toliko sulud da je dobio i svoj dokumentarac, priogodnog naziva  "Izgubljen u La Manchi". Iako se činilo nemogućim, Terry je ovog puta odlučan da film konačno i završi, a kako to kod njega obično biva, od književnog predloška razlikovat će se "kao nebo i zemlja". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tome mu pomaže vjerni suradnik Tony Grisoni, s kojim je napravio i scenarij za kultni "Strah i prijezir u Las Vegasu", a tko je ostao od ranijih glumačkih postava ostaje za vidjeti.  Izvorno je naslovnu ulogu trebao tumačiti francuski glumac Jean Rochefort, a onu njegovog vjernog sidekicka Gilliamov miljenik Johnny Depp.

Radnja bi se, ako se ništa bitno nije promijenilo, u ekranizaciji vrtila oko marketinškog stručnjaka koji otputuje kroz vrijeme i postaje Sancho Panza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo