Jesu li udovice i branitelji 'politički marginalci'? / General Sačić za Vijesti.hr kao glas 'tihe većine': 'Predsjednice, vjerujemo da nećete još dugo vladati'

Image
Foto: Luka Stanzl/Igor Soban/PIXSELL

Što je točno u prosvjedu protiv Vučića bio govor mržnje i tko su male grupe pojedinaca koje utječu na ostale, predsjednica nije precizirala, no njene riječi su pogodile mnoge'

13.2.2018.
10:25
Luka Stanzl/Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u ponedjeljak da su prosvjedi, pa i oni protiv srbijanskog predsjednika, normalni u demokraciji, ali da politički marginalci ne smiju diktirati politiku i međudržavne odnose. 

"Demokratsko je pravo prosvjedovati, ali ono što apsolutno ne mogu podržati je bilo kakvo vrijeđanje i govor mržnje", rekla je predsjednica na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra diktiraju politiku. Politiku, međudržavne odnose trebamo diktirati mi, državnici i ogromna većina naših građana koja podržava posjet predsjednika Vučića Hrvatskoj", istaknula je.

VIŠE PROČITAJTE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije specificirala na koga točno misli, predsjednik HVIDR-e i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić osjetio se prozvanim te je poručio kako će duboko razmisliti hoće li ona i dalje imati potporu branitelja.

Na njega se nadovezao i general Željko Sačić preko FB-a te upitao Grabar-Kitarović: "Predsjednice, što Vam bi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I on smatra kako se radi o nepromišljenoj izjavi predsjednice zbog prosvjednika revoltiranima dolaskom srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Podsjetimo, riječ je o hrvatskim braniteljima i udovicama hrvatskih branitelja koji su organizirali prosvjed.

"Pa Vi ste heroje iz Domovinskog rata, hrvatske heroje i ratnike, pravdoljubive i istinoljubive ljude, stradalnike i hrvatsku žrtvu grubo oklevetali, jer smo svi mi po Vama ‘marginalci s ruba političkog spektra i s ruba bilo kakvog razmišljanja’. Pa kako Vas nije stid i sram? Imali ste danas sto drugih tema i problema, a Vi o prosvjednicima koji su mirno, civilizirano, kulturno i javno, na zakoniti i demokratski način iznijeli svoje političke stavove, različite od Vaših", napisao je Sačić te predsjednici poručio i da je izgubila svaku vezu s hrvatskom stvarnošću, ali i svaku emociju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam, sad oholo, umišljeno, tašto i hladno, nezahvalno, 'vladate samo razumom', ali očito malo ograničenim. Vjerujemo ne zadugo", zaključio je Sačić.

Za Vijesti.hr je naknadno nadodao da su ga mnogi iz hrvatske javnosti zvali i rekli da se s njegovom izjavom slažu. "Rekli su mi ga sam ja njihov glas, glas te tihe većine", kazao nam je u telefonskom razgovoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo