a uskoro će ljetna stanka / Gdje je zapelo? Branitelje još nitko iz Vlade nije kontaktirao radi nastavka pregovora

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Željko Čubela, predsjednik veterana 2. gardijske brigade "Gromovi" rekao je kako očekuju od "druge strane" da se javi i da kažu što dalje, jer 15. srpnja Hrvatski sabor prekida rad radi ljetne stanke

3.7.2015.
12:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Branitelji i invalidi Domovinskog rata koji 257 dana prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66, tražeći smjene ministra Predraga Matića i dvoje suradnika te donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, u petak su potvrdili Hini da ih nakon dvije "runde" pregovora s Vladom još nitko nije kontaktirao.

Željko Čubela, predsjednik veterana 2. gardijske brigade "Gromovi" rekao je kako očekuju od "druge strane" da se javi i da kažu što dalje, jer 15. srpnja Hrvatski sabor prekida rad radi ljetne stanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivali smo nekakve njihove požurnice da vidimo kako ćemo dalje. U zadnjih 10 do 15 dana nitko se nije posebno javio, niti ministar branitelja Matić niti ministar obrane Ante Kotromanović", dodao je Čubela.

Image
želje i mogućnosti /

Što će branitelji u ponedjeljak u Banskim dvorima tražiti od Vlade? Hoće li se dogovoriti?

Image
želje i mogućnosti /

Što će branitelji u ponedjeljak u Banskim dvorima tražiti od Vlade? Hoće li se dogovoriti?

Rekao je da se u međuvremenu razgovara oko najavljenog vojnog mimohoda u povodu 20. obljetnice vojno redarstvene akcije "Oluja", te kako su iz ministarstava obrane i branitelja tražili da i branitelji sudjeluju u mimohodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno su dogovori oko toga da bi na tom mimohodu nastupili i veterani HVO-a, naglasio je predsjednik veterana 2. gardijske brigade Čubela.

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

(Foto: Grgur Zucko/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi imamo svoje uvjete, a ministarstva svoje, dodao je.

Čubela je rekao da se jučer sastao Zbor gardijskih brigada, a za nekoliko dana sastati će se i 100-postotni hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata te predstavnici Specijalne policije, usuglasit će se stavovi i s time izaći u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporuka je da Hrvatska vojska na mimohodu bude onakva kakva je bila u Domovinskom ratu, dodao je.

Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm rekao je Hini da su branitelji posebno razočarani premijerom Zoranom Milanovićem jer se ništa nije promijenilo u rješavanju braniteljskih problema, iako je premijer na sastancima s predstavnicima braniteljskih udruga govorio da ti problemi nisu nerješivi i da nije riječ o nekim velikim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu nije napravljeno ništa, dodao je Klemm.

I danas se unatoč vrućini ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu nalazi nekoliko desetaka branitelja koji neprekidno prosvjeduju u šatoru od 20. listopada prošle godine, te istiću da neće odustati od prosvjeda do ispunjenja svojih zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo