GDJE JE PREDSJEDNICA BILA U VRIJEME PRIZNANJA? / Pantovčak otkrio što je doista Grabar-Kitarović radila 15. siječnja 1992.

Image

Dok se u javnosti vode rasprave gdje je bila Grabar-Kitarović u vrijeme priznanja Hrvatske, glasnogovornik njezina Ureda u izjavi za Dnevnik.hr otkrio je što je doista predsjednica radila tog 15.

16.1.2017.
12:34
VOYO logo

Govor predsjednice Republike održan u nedjelju na svečanosti povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske izazvao je brojne polemike u javnosti. Naime, u govoru je pozdravila i "svakog hrvatskog diplomata i diplomatkinju", s kojima je "imala čast raditi u to vrijeme, koji su se toliko zdušno borili za našu samostalnost i neovisnost".

Predsjednica je, naime, u siječnju 1992. imala tek 23 godine i u to doba studirala, a prema njezinoj službenoj biografiji, diplomirala je 1993. godine, kad je počela i raditi u Ministarstvu vanjskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BILA TEK STUDENTICA: Kolinda se hvalila radom u diplomaciji ’92., Plenkovićeva reakcija na to je neprocjenjiva

Glasnogovornik njezina Ureda Luka Đurić tvrdi, pak, kako je u vrijeme priznanja Kolinda Grabar-Kitarović stažirala u međunarodnom odjelu Ministarstva znanosti. Đurić navodi kako je ondje počela stažirati u siječnju 1992. godine, tako da je upravo u vrijeme međunarodnog priznanja Hrvatske, 15. siječnja, kada su Hrvatsku priznale sve zemlje članice Europske zajednice, bila u međunarodnom odjelu toga Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U travnju iste godine javila se na javni natječaj, nakon čega se i zaposlila u Ministarstvu znanosti, također u međunarodnom odjelu.

U životopisu Grabar-Kitarović objavljenom na stranicama Ureda predsjednice stoji, pak, da je karijeru započela 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije, ali nema detalja o početku rada, kao ni poslova na kojima je radila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolinda Grabar-Kitarović karijeru započinje 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, a 1993. prelazi u Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske", piše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo