pljačka INA-e / Gdje je bio Andrej Plenković u posljednjih 48 sati kada se rasplela najveća afera u povijesti Hrvatske?

Image
Foto: IGOR KRALJ/Goran Kovacic/PIXSELL

Zadnje kada smo čuli od njega bio je petak pa se pohvalio kako je Hrvatska druga u EU po rastu BDP-a, baš dan prije nego što je USKOK pohapsio najveće kradljivce u povijesti Hrvatske

29.8.2022.
14:21
IGOR KRALJ/Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Velika akcija USKOK-a počela je u subotu ujutro, krađa u INA-i, zaradili na preprodaji plina, petorica osumnjičenih, uhićeni su i pretresene su im vile, 800 milijuna kuna, otkucala ih uplata od 500 milijuna, jedan od osumnjičenih je šef INA-e Damir Škugor je član HDZ-a, dovedeni su pred sud, određen im je istražni zatvor, blokirano je 16 bankovnih računa... Detalji od subote neprestano pristižu, a od premijera Plenkovića muk.

Glavni vodeći i odgovorni u državi aferu i najveću krađu u povijesti Hrvatske komentirao nije, tweetao nije, poslao dopis nije, izjavu dao nije, pojavio se u javnosti nije, sazvao sastanak nije, poslao goluba pismonošu nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I, eto, od prvih uhićenja prošlo je više od 48 sati, a premijer je trenutno u Sloveniji. Na Strateškom forumu na Bledu gdje je napokon sve komentirao.

Image
sazvao sastanak /

Filipović o velikoj pljački: 'Sporni ugovor je potpisan prije mog dolaska. Uprava INA-e treba nam dati puno odgovora'

Image
sazvao sastanak /

Filipović o velikoj pljački: 'Sporni ugovor je potpisan prije mog dolaska. Uprava INA-e treba nam dati puno odgovora'

Iz Vlade su se oglasili samo ministar financija Marko Primorac i ministar gospodarstva Davor Filipović i to danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filipović je tijekom vikenda, kako je doznao RTL, najavio sastanak s upravom INA-e , a danas je prije samog sastanka održao press konferenciju. Kazao je da je sporni ugovor potpisan prije njegovog dolaska te da uprava INA-e treba dati puno odgovora. Primorac zapravo nije rekao ništa od velike važnosti:

"Ne bih ulazio u konkretan slučaj, ne znam kako to unutar INA-e funkcionira. Po onome što ja znam radi se o tome da je jedna osoba dogovarala niže cijene. Ako su to dosta interni procesi u INA-i dozvoljavali to je neuobičajeno. A kako to dolazi do Uprave i Nadzornog odbora ne znam. Ta pitanja trebate adresirati na prave adrese i mene zanimaju ti detalji", komentirao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se na njihovog šefa, zadnje kada smo čuli od njega bio je petak pa se pohvalio kako je Hrvatska druga u EU po rastu BDP-a, baš dan prije nego što je USKOK pohapsio najveće kradljivce u povijesti Hrvatske. Pa je poručio da bi bez Vlade probali (kao da im to nije posao) i dodao: "Jeste me dobro razumjeli? ".

U petak se sastao u Primorsko-goranskoj županiji sa županom Zlatkom Komadinom i riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je drugi najviši rast u EU, jedino Slovenija ima viši rast sada. Prosjek rasta u EU je četiri posto. Dakle, možemo s te strane biti itekako zadovoljni… Naš rast u ovoj godini će biti veći nego smo predvidjeli mi, ali i drugi. To će nam pomoći u rješavanju gospodarske krize", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu i nedjelju premijer Plenković nije imao zakazan ni jedan službeni posjet ili obavezu, ako je suditi prema službenoj stranici Vlade Republike Hrvatske.

Sto ga smo odlučili poslati upit Uredu predsjednika Vlade o tome gdje je se premijer nalazio tijekom vikenda te je li imao službene obaveze u vrijeme kada je USKOK imao pune ruke posla. Njihov odgovor ćemo objaviti kad stigne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, premijer se ipak odlučio izaći u javnost u nedjelju navečer. I kao svoj prvi javni nastup otkako je izbila afera odabrao je košarkašku utakmicu. Što je potpuno logično, budući da je veliki ljubitelj tog porta i da i sam bavio njime. S djecom je gledao posljednju utakmicu košarkaške reprezentacije pred odlazak na Europsko prvenstvo. I očito je donio sreću našoj reprezentaciji jer je Hrvatska muška košarkaška reprezentacija ostvarila drugu pobjedu u pretkvalifikacijama za EuroBasket 2025. svladavši u Opatiji izabranu vrstu Švicarske s uvjerljivih 84-53.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike