za njega je ćirilica gotova priča / Gavrić za RTL Danas: 'Zagreb je od Vukovara učinio grad slučaj, a trebali bi se ugledati na nas'

Predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Igor Gavrić prozvao je Vladu da su od Vukovara učinili grad slučaj

17.8.2015.
18:48
VOYO logo

Predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Igor Gavrić kazao je za RTL Danas kako je pitanje ćirilice u Vukovaru riješeno u skladu sa zakonima i Ustavom Republike Hrvatske te da bi se Vlada mogla ugledati na njih. 

"Imali smo danas burnu sjednicu Gradskog vijeća. Sama točka je trajala čak četiri sata. Vijećnici su bili jako nerozni. Posebno vijećnici SDP-a i HNS-a, čak sam dva morao udaljiti. Važno je poručiti da smo mi, vodeći se odlukom Ustavnog suda uredili Statut Grada Vukovara. Ovim putem pozivam Vladu se ugleda na nas i poštuje sve zakone i Ustav RH, a ne samo kada njima to odgovara", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, na državnim institucijama i dalje će stajati dvojezične ploče, no one neće biti postavljene na zgrade pod upravom Grada Vukovara.

"Nažalost, svjesni smo da se u zadnje dvije godine o Vukovaru govori samo u kontekstu ćirilice, dok mladi odlaze kao i iz cijele Hrvatske. Građanstvo je nezadovoljno da je Zagreb od Vukovara stvorio grad slučaj. Nadam se da ćemo se okrenuti sada onim stvarima koje su bitne za Vukovar, a to je pokretanje gospodarstva i otvaranje radnih mjesta", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo