'NERAZUMLJIVO JE DA TO RADE' / Fuchs o Musić Milanović: 'Ovaj slučaj ne bi bio pritisak da je mail poslala na drugu adresu'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Ističe kako je završna ocjena, zaključna, nije ocjena koja je čisti prosjek ocjena dobiven tijekom godina nego postoje i drugi elementi o kojima će nastavnik procijeniti

5.7.2022.
16:15
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs je govorio o slučaju Musić Milanović pa rekao da je problem da roditelji pritiskom na učitelje stvaraju medvjeđu uslugu djetetu.
"Učitelji, nastavnici koji poznaju djecu mogu ih adekvatno ocijeniti i ne smiju popustiti pritiscima. Jesu li popustile nastavnice, ravnateljica, utvrdit će inspekcija. Pokazat će i u kojem su vremenu ocjene korigirane", govori.

Ističe kako je završna ocjena, zaključna, nije ocjena koja je čisti prosjek ocjena dobiven tijekom godina nego postoje i drugi elementi o kojima će nastavnik procijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pritisak je nedopustiv, to je pojava u zadnje vriejme i išlo je do te mjere da smo zabranili konzulatcije i dolazak skole mjesec dana prije kraja nastave, ali tehnologije napreduju. Nezgodno je da se javne osobe, iz ne samo politickog nego i javnog miljea (…) One moraju biti svjesni težine kad rede pritisak", navodi.

Nerazumljivo da to rade, govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
traže se petice /

Saborska oporba o Musić Milanović: 'Najveću štetu je napravila svom suprugu i djetetu. Sada se sigurno kaje'

Image
traže se petice /

Saborska oporba o Musić Milanović: 'Najveću štetu je napravila svom suprugu i djetetu. Sada se sigurno kaje'

"Gimnazije imaju problem, a koje slove kao prestižne, a nijedno od djece koje je izrazilo želju da bude upisano, neće biti neupisano. Tisuću maturanata ove je godine manje nego prošle. Slična je situacija negativnog trenda i u učeničkoj populaciji. Želim reći da radimo niz procesa kako bi se i ovaj segment promijenio", kaže.

Govori kako se radi na većem upisu djece u vrtiće, upisuju djecu na nultu godinu, rade na tome da su djeca što duže u školama, ali su to zahvati koji trebaju vremena i koji bi trebali sustav učiniti učinkovitijim. "A da se sve makne od ganjanja prosjeka. On je generiran roditeljima. Treba ukazivati na nedostake nastavnika, škole, ali za to postoje postupci", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori i kako pritisci nisu došli ni prema ministarstvu, a sve su doznali iz medija. Napominje da su prije godinu dana promijenili zakon da neće prihvatiti anonimne dopise nego konkretne slučajeve, a zaključuje kako ovaj slučaj ne bi bio pritisak da je supruga predsjednika mail poslala na drugu adresu, odnosno Agenciji koja bi onda provela inspekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo