'NISAM URGIRAO' / Frki-Petešiću u rekordnom roku obnovljen stan, on objasnio o čemu se radi: 'Stjecajem okolnosti sam u njemu'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Ja sam stjecajem okolnosti u tom stanu te nisam sudjelovao ni na koji način', kazao je Frka-Petešić

18.1.2022.
13:47
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što se u medijima pojavila vijest da je država predstojniku ureda premijera Andreja Plenkovića, Zvonimiru Frki-Petešiću, u rekordnom roku obnovila stan oštećen u potresu, Frka-Petešić se obratio javnosti i pojasnio kako je došlo do obnove.

"To nije točno", kazao je na početku. "Nakon potresa 22. ožujka u zgradi u kojoj ja živim suvlasnici stanova su se okupili zahvaljujući okolnosti da je jedan od suvlasnika bračni par Čurić. Oni su najzaslužniji za to što je pokrenuto tako brzo. Ja nisam vlasnik stana i nisam u tome sudjelovao", krenuo je u pojašnjavanje cijele situacije Frka-Petešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IPAK SE MOŽE? /

Dok 'obični' Hrvati čekaju, državni stan u kojem boravi Plenkovićev šef ureda obnovljen u rekordnom roku

Image
IPAK SE MOŽE? /

Dok 'obični' Hrvati čekaju, državni stan u kojem boravi Plenkovićev šef ureda obnovljen u rekordnom roku

'U tom stanu sam stjecajem okolnosti'

"Činjenica je da u toj zgradi osam stanova, jedan je u vlasništvu Državnih nekretnina te su oni uključili i tu firmu da bi mogli krenuti u cjelovitu obnovu zgrade jer bez uključivanja svih suvlasnika to ne bi bilo moguće", rekao je Frka-Petešić.

Kazao je da je u tom stanu "stjecajem okolnosti" te da ni na koji način nije sudjelovao u obnovi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su 2. travnja imali taj sastanak svih suvlasnika i krenuli su u tu proceduru obnove. Nekoliko stanova je već krenulo u obnovu i nakon toga je krenula obnova stana u kojem ja živim", kazao je.

Komentirao je i po kojem pravnom okviru su Državne nekretnine počele obnovu prije donošenja zakona, navodeći ponovno da ne zna detalje. "Oni su pronašli izvođača radova, ali mislim da je najbolje da pitate vlasnike, suvlasnike koji su sve to vodili. Doista, ne znam detalje", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frka-Petešić je kazao kako misli da je zgrada bila pod zelenom naljepnicom, ali da nije siguran. "Ne znam ni što je s ostalim prostorima u toj zgradi koji su u državnom vlasništvu. Ja sam najmoprimac i nisam se bavio obnovom. Selio sam se iz jednog stana u drugi dok je trajala obnova, to nije bilo ugodno", kazao je, dodajući da ne zna kada je točno krenula obnova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo