Friščić: Šuker je bankama najbolja mušterija

U očekivanju rebalansa proračuna u tijeku su konzultacije u Vladi.

20.8.2010.
17:38
VOYO logo

"Svoj doprinos za rješavanje krize do sada su dali građani, umirovljenici i zaposleni te jednako tako, istaknuo je, to trebaju dati oni koji su čitavo to vrijeme imali dobre profite i dobro poslovali", izjavio je uoči sastanka Friščić za HRT.

"Ja znam da je njima najlakše, da je Vlada, država, odnosno Šuker najbolja mušterija, što je u proračunu veća rupa to će biti više potraživanja, međutim na taj način mi nećemo riješiti problem financiranja svih javnih potreba, a jednako tako i postići stabilnost proračuna", dodao je prvi HSS-ovac. Također je rekao kako će HSS biti za ono za što će se opredijeliti većina – oni neće biti ti koji će opstruirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetnik premijerke Borislav Škegro smatra, pak, da porez na aktivu banaka nije ključan u pogledu rebalansa proračuna, ali da je svakako riječ o medijski i politički interesantnoj temi. Smatra da će se pri rebalansu proračuna sasvim sigurno dirnuti u proračunske rashode kojih, kako kaže, ima puno, ali da će se pokušati osigurati i veći prihodi.

Kazao je kako se na sastanku u petak razgovaralo mnogo šire i išlo se dalje od pitanja poreza bankama. Pomoć MMF-a nije nam potrebna, sami se možemo nositi sa sadašnjim izazovima, rekao je Škegro. Vlada bi mogla predstaviti rebalans proračuna uskoro. Riječ je o danima, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201008190293006 arti-201008200339006 arti-201008200014006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo