Friščić Josipoviću: Vjera u Boga i seljačka sloga

Nižu se čestitke Ivi Josipoviću na pobjedi, a u ime HSS-a čestitku je uputio predsjednik, te stranke Josip Friščić.

11.1.2010.
17:49
VOYO logo

Predsjednik HSS-a Josip Friščić čestitao je SDP-ovom kandidatu Ivi Josipoviću na uvjerljivoj pobjedi na izborima za hrvatskog predsjednika u svoje osobno i u ime stranačkog predsjedništva i svih članova HSS-a.

Friščić u čestitki izražava uvjerenje da će Josipović kao predsjednik svih građana svojim iskustvom i znanjem, stavom i osobnošću te daljnjim radom i zalaganjem postizati izvanredne rezultate u promicanju i ostvarivanju pravičnosti, te ravnopravnosti svih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem u vaš budući doprinos ukupnom radu na stvaranju i učvršćivanju hrvatskog društva kao demokratskog te stvaranju stabilnog i mirnog okruženja potrebnog gospodarskom probitku, kao i ukupnom razvoju Hrvatske na domaćem i međunarodnom planu", poručio je Friščić u čestitki Josipoviću.

Poželio mu je uspjeh u radu i realizaciji program i vizija na dobrobit Hrvatske i njezinih građana čestitavši mu još jednom uz tradicionalni HSS-ov pozdrav "Vjera u Boga i seljačka sloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Hrvatska udruga sindikata također su Josipoviću čestitali na pobjedi.

Vaš izbor daje dojam o "predsjedniku nade", koji će vratiti neke namjerno potisnute vrijednosti u našemu društvu, a to su moral i poštenje, ističe se u čestitci, SSSH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se da riječi iz Josipovićevog govora, nakon objave prvih rezultata, kako "hoćemo živjeti u zemlji socijalne sigurnosti i pravde, radničkih i socijalnih prava", zaslužuju punu potporu svih sindikalno organiziranih radnika u Republici Hrvatskoj.

SSSH, među ostalim, pozdravlja i opredjeljenja iz Josipovićevog programa o potrebi reformi, posebice u gospodarstvu i mirovinskom sustavu, besplatnom obrazovanju i davanju iste šanse mladima, kvaliteti života za sve i borbi protiv korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostvarenju takvoga programa imat ćete bezrezervnu potporu najveće hrvatske sindikalne središnjice, poručuje se u čestitci SSSH Ivi Josipoviću.

Hrvatska udruga sindikata (HUS) u čestitci koju je danas uputila Josipoviću izražava nadu da će u obnašanju odgovorne i zahtjevne dužnosti inzistirati na oživotvorenju programskih odrednica kojima je zadobio povjerenje hrvatskih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HUS-u posebno pozdravljaju najavu beskompromisne borbe protiv korupcije i reviziju nepravednog mirovinskog sustava.

"Nadamo se da ćete u svom naumu pokazati dovoljno odlučnosti, kako u reformi mirovinskog sustava, tako i u obračunu s korupcijom, da se u hrvatskom društvu dokinu institucionalne i izvaninstitucionalne kategorije privilegiranih i nedodirljivih", stoji, uz ostalo, u čestitci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ujedno očekujemo da ćete u svom radu pokazati primjereni interes za specifične probleme, interese i inicijative radništva glede čega smo uvijek spremni na suradnju i dijalog", poručuje HUS u čestitci Ivi Josipoviću.

Prethodni članci:

arti-201001110863006 arti-201001110255006 arti-201001110261006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo