'Friščić i Pankretić su nas pretvorili u filijalu HDZ-a'

3.3.2010.
13:16
VOYO logo

Dok šef HSS-a Josip Friščić šuti i čeka sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor, koji bi se najvjerojatnije trebao održati u četvrtak i na kojem će predložiti da se poticaji smanjuju diferencirano, odnosno da se onima koji najviše dobivaju i uzme najviše i obrnuto, među njegovim članstvom vrije. Mnoge organizacije, ponajprije iz Slavonije, traže da poticaju budu isplaćeni u cijelosti.

"Friščić i Pankretić su očito s HDZ-om dogovorili mjesta na listi za iduće izbore. Tu su vjerojatno ušićarili pet-šest mjesta na listi, pa ih sada uopće nije briga što će biti sa seljacima", požalio se jedan od članova Predsjedništva Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki članovi Glavnog odbora stranke otkivaju pak da se Pankretić pred članstvom pokušava oprati od odgovornosti i prebaciti je na HDZ.

"Rekao je da je HDZ glavni krivac za sve što se događa, ali onda su ga neki članovi podsjetili da je upravo on potpredsjednik Vlade zadužen za poljoprivredu i da nam je kad smo ostali bez resora poljoprivrede objašnjavao da se HSS ničega ne odriče jer će kao potpredsjednik Vlade kontrolirati taj resor", kaže jedan član Glavnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljutiti slavonski HSS-ovci Friščiću su poslali vrlo oštro pismo u kojem ga pitaju što je s njihovim programom "Preporod hrvatskog sela". To je navodno jako naljutilo šefa HSS-a kojeg su Slavonci podsjetili kako u njihovu programu piše da će poticaji biti 4 milijarde kuna, a da od toga već lani nije bilo ništa, dok će u ovoj godini taj iznos biti prepolovljen.

"Od HSS-a su stvorili filijalu HDZ-a i sada su se sjetili da bi mogli izgubiti birače", kaže dugogodišnji HSS-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003020079006 arti-201002100076006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo