POGOĐEN SNAJPEROM /

Fred Matić o 18. studenog '91: 'To jutro na rukama mi je izdahnuo prijatelj Čipe'

Image

Nakon pada Vukovara Matić je zarobljen te je prošao tri srpska logora - Stajićevo, Niš, Sremsku Mitrovicu

24.8.2024.
0:02
VOYO logo

U 63. godini života u Zagrebu je preminuo vukovarski branitelj, ratni zarobljenik, odlikovani dragovoljac Domovinskog rata, umirovljeni brigadir HV-a i dugogodišnji član SDP-a, ministar branitelja, europarlamentarac Predrag Fred Matić.

Ovaj borac s Trpinjske ceste svojedobno se za RTL Direkt prisjetio 18. studenog 1991. dana kad je pao Vukovar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Negdje prijepodne 18. studenog mi je, pogođen snajperom, na rukama izdahnuo prijatelj Stipica Barišić Čipe. Mi smo se tog dana itekako borili, iako još nismo znali što se događa u samom centru Vukovara, ali treba podsjetiti gledatelje da je Borovo Naselje sastavni dio Vukovara i ratišta, i treća bojna koja je bila u Borovu Naselju je pružala aktivni otpor. Prema tome, ne može se reći da je grad pao 18., ali da o tome ne duljim. 18. studenog je prihvaćen kao dan pada Vukovara iako, kao što bi rekli neki naši zemljaci, ja imam potvrdu da sam zarobljen 19. studenog", kazao je Fred Matić

Na pitanje je li misli da je Vukovar mogao biti spašen odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se vratim u ono vrijeme, naravno da mislim da je mogao i trebao. Ja sam do zadnjeg trena mislio da je u životu isto kao i u filmu, da će u jednom trenutku zasvirati konjica, da će kao u kaubojskim filmovima doći i spasiti nas. Nažalost, život nije film, u životu se sve događaju stvari koje su izvan naših očekivanja i stremljenja", kazao je Fred Matić koji je djetinjstvo proveo u Borovu naselju, a početkom rata u Vukovaru dragovoljno se javio braniti svoj grad.

Pogledajte video: Dragovoljno se pridružio braniteljima i dočekao pad Vukovara. Odveli su ga u logor

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo