Topli obrok / Fratri i volonteri u Zagrebu i na Uskrs pomagali potrebitima: 'Nećemo nikoga ostaviti gladnim'

Potrebne su im donacije kako bi mogli nastaviti pomagati

12.4.2020.
20:01
VOYO logo

Za lakši i ljepši Uskrs u doba koronavirusa i nakon potresa u Zagrebu topli obrok dobili su potrebiti građani. Fratri sa Svetog Duha kažu da se povećao broj korisnika.  

Hrane ima i mora je biti, ali uz gradsku pomoć, potrebne su im i donacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tristotinjak građana čekalo je svoj ručak na ljetna 22 stupnja u podne na Svetom Duhu. Nepregledna kolona trajala je satima sve do kraja ulice gdje je pučka kuhinja. Po svoj blagdanski obrok došao je i 68-godišnji Marijan koji je već 15 godina korisnik pučke kuhinje. 

"Nisam mogao više, bio sam prisiljen da dođem. Živim od socijalne pomoći od 920 kuna. Tri sina žive sa mnom, preminula je supruga, teško je, ali izdržimo, ide", rekao je Marijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su lani svi potrebiti dobili svoju porciju šunke, jaja i rotkvica netom prije Uskrsa,  volonteri su ovaj put dijelili topli obrok za nešto bogatiji blagdanski stol.   

"Dijelio se topli obrok. Imamo juhu, pečenu puretinu, mlince, salatu, karfiol", rekla je volonterka Snježana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruh, pecivo, mesni doručak, banane i jaja dijelili su studenti-volonteri. 

Puna su srca fratara sa Svetog Duha

"Osjećaj je dobar jer zna se da pomažemo ljudima, ljudi su sretni, vidi se osmijeh na  licima, nama je draže pa zašto onda ne", kazao je volonter Jakov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prazne vrećice i ruksake, puna su srca fratara sa Svetog Duha. Pučka kuhinja Caritasa u župi Sv. Antuna Padovanskog jedan je od sedam punktova u gradu koji primaju egzistencijalno najugroženije skupine građana

No, mora se paziti i na mjere Stožera civilne zaštite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svako malo netko dođe provjeriti jel' se drže razmaka, policija je bila pa je malo regulirala, pa jučer smo podijelili 450 obroka", rekao je fra Vilček Novački, voditelj Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

"U suradnji s Gradom, ova pučka kuhinja neće nikoga ostaviti gladnim. Ja mogu odgovorno potvrditi kao fratar i kao redovnik da danas u Zagrebu ne može nitko biti gladan, to bi bila velika sramota i poraz čovječanstva da na svetkovinu uskrsnuća netko bude gladan", rekao je fra Vladimir Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebne su im donacije kako bi mogli nastaviti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo