prekršili odredbe Ugovora / Franković staje neredu na kraj: Ugostiteljskom objektu 'Korta' trajno oduzeta javna površina

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Komunalni redari su utvrdili kako je društvo 'Figulus', bez dozvole, na javnoj površini provodilo aktivnosti usmenog reklamiranja

6.7.2018.
8:31
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković otkazao je Ugovor o zakupu javne površine za ugostiteljski objekt „Korta“ jer je zakupac društvo Figulus j.d.o.o. treći put unutar jedne godine prekršilo odredbe Ugovora o zakupu javne površine, kao i odredbe Odluke o zakupu javnih površina.

Naime, Ugovorom o zakupu javne površine zaključenim 8. lipnja 2018. godine zakupniku je odobreno korištenje javnom površinom u ulici između polača ispred ugostiteljskog objekta „Korta“ za postavljanje stolova i stolica na površini od 10,00 metara kvadratnih, i to u razdoblju od 10. lipnja do 30. rujna 2018. godine.

Navedenim Ugovorom određeno je i da će Grad Dubrovnik kazniti zakupnika oduzimanjem javne površine na sedam dana nakon prvog kršenja, na 30 dana nakon ponovljenog prekršaja te trajnim oduzimanjem nakon trećeg kršenja odredbi iz članka 11. Ugovora, a koje se počinjene unutar jedne godine.

Dana, 21. lipnja 2018. godine djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjeka za komunalno redarstvo utvrdili su zapažanjem na terenu da je društvo Figulus j.d.o.o. na javnoj površini u ulici Između polača provodilo aktivnosti usmenog reklamiranja ugostiteljske ponude bistroa „Korta“ bez odobrenja Grada Dubrovnika te je time počinjem prekršaj iz članka 11. Ugovora, a o čemu je izdan i obvezni prekršajni nalog.

Društvo Figulus j.d.o.o. je dužno prestati s korištenjem javne površine i ukloniti stolove i stolice odmah po primitku otkaza Ugovora poštom, odnosno po osobnoj dostavi. Ukoliko zakupnik ne postupi u skladu s Otkazom, isti će se izvršiti putem trećih osoba koje odredi Komunalno redarstvo, na teret zakupnika, piše Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo