Odluka u srijedu / Francuzi još nisu sigurni za polufinale: 'Čekamo rezultat Švedske i Norveške, ali svejedno ćemo pokušati pobijediti Hrvatsku'

Image
Foto: AP

Iako dosad nisu izgubili niti jednu utakmicu francuski rukometaši, u slučaju norveške pobjede nad Švedskom, morat će pobijediti Hrvatsku za sigurno mjesto u polufinalu

22.1.2018.
20:39
AP
VOYO logo

Sve će se odlučiti u srijedu. Puno toga ovisi o prvoj utakmici tog dana Švedska - Norveška, nakon koje bi možda i Francuska mogla imati imperativ pobjede protiv Hrvatske. Ako Norveška, naime, pobijedi Švedsku, aktualnom svjetskom prvaku treba pobjeda kako bi osigurao polufinale s prvog mjesta u skupini.

"Čekamo rezultat utakmice Švedska - Norveška kako bismo znali što moramo napraviti u utakmici protiv Hrvatsku. U svakom slučaju bit će to teška utakmica, koju ćemo pokušati pobijediti", kazao je nakon utakmice sa Srbijom vratar Francuske Vincent Gerard, koji je ozlijedio u prvom dijelu utakmice i za sada nije poznato hoće li moći braniti protiv Hrvatske u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Didier Dinart utakmicu sa Srbijom brzo je stavio po strani. "Od sada moramo razmišljati o slijedećoj utakmici", kazao je neposredno nakon 39:30 pobjede nad Srbijom.

I Hrvatska će obratiti pozornost na utakmicu Švedska - Norveška, gdje obje reprezentacije mogu proći dalje. Za Hrvatsku bi idealno bilo da Norveška pobijedi, ali ne s puno golova razlike. U tom slučaju naš remi, možda i minimalan poraz od Francuske, bio bi dovoljan za polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Švedska pobijedi u srijedu, Hrvatska mora pobijediti Francusku s barem dva gola razlike (ili tri ukoliko zabije manje od 22 gola).

Francuska bi polufinale u rukama mogla imati i prije utakmice s Hrvatskom, i to ako Norveška pobijedi Švedsku. U najnevjerojatnijoj kombinaciji, ako bi Norveška dobila Švedsku, a Hrvatska bila bolja od Francuske devet razlike, tada bi Francuska ispala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo