Skače 'nebeski' / Francuski topnik na desnom vanjskom: 'Nećemo nikog odmarati protiv Hrvatske, ciljamo ostati neporaženi'

Image
Foto: Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL

Dika Mem igra izvanrednu sezonu u Barceloni. Iznimno skočan, fizički snažan i nadaren igrač, koji šutira s 'drugog kata', francuska je snaga na desnom vanjskom

24.1.2018.
15:50
Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL
VOYO logo

Ni Francuzi ne znaju koliki je njegov odraz. Tamnoputi 20-godišnjak Dika Mem fizički je nevjerojatno snažan, izbornik Dinart ga dozira na ovom prvenstvu, stoga nisu neobične njegove amplitude u šuterskoj preciznosti. Može i zamijeniti poziciju pa igrati srednjeg vanjskog. Kada uđe u seriju ni Dinart ni protivnici ga ne zaustavljaju. Tako je, primjerice, protiv Bjelorusije zabio devet golova, od čega osam pomoću šuta s devet metara.

Uoči utakmice s Hrvatskom Mem ističe da bi im godila Norveška pobjeda nad Švedskom, čime bi Francuska bez pritiska igrala protiv Hrvatske. "Možda ćemo imati pritisak pobjede. Utakmica Švedske i Norveške je važna za nas. Ako Švedska ne pobijedi Norvešku igrat ćemo opuštenije, imat ćemo manje pritiska i time više samopouzdanja", ističe Dika Mem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede hrvatske reprezentacije posebno je pohvalio vratare i obranu, kojom će se osvojiti ovo prvenstvo, pokazali su to Francuzi protiv Švedske kada su ih limitirali na samo 17 golova. "Hrvatska ima dva jako dobra vratara. Igraju sjajnu obranu. Imat će punu dvoranu, ali mi idemo na pobjedu."

Mem je drugi najbolji francuski strijelac na prvenstvu. S 18 golova zaostaje jedino za Kentinom Maheom, koji je dosad zabio 21 pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taktiziranje u večerašnjoj utakmici nije opcija. Francuska ima 5:0 omjer pobjeda i poraza te kao pravi pobjednici žele slavlje i večeras. "Naš cilj je ostati neporažen i nakon utakmice s Hrvatskom. Jer ćemo igrati protiv lakšeg protivnika u polufinalu. Izbornik neće nikog odmarati, ići ćemo u svakom slučaju na pobjedu", ističe Mem uoči večerašnje utakmice s Hrvatskom (20.30).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo