UBLAŽILI RANE / Francuska sredila Dansku i osvojila 5. mjesto, Poljaci pobjedom završili Euro

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zadnjih pet minuta domaćin je zaigrao čvršće u obrani, a Szmal je zaključao svoja vrata pa Skandinavci do kraja susreta nisu zabili ni jedan pogodak, dok su Poljaci zabili dva

29.1.2016.
18:20
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Francuska je osvojila 5. mjesto na Europskom prvenstvu nakon što je u petak navečer pobijedila Dansku 29-26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su očekivali da će dvoboj ovih dviju reprezentacija odlučivati o europskom prvaku, no zbog spektakularnog raspleta natjecanja po grupama Francuzi i Danci morali su se zadovoljiti tek utješnom nagradom.

Bila je to izjednačena utakmica sve do pet minuta prije kraja kada su Tricolori postigli tri pogotka u nizu i riješili pitanje pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji je kod Francuza bio Sorhaindo sa šest golova, dok je sedam u danski redovima zabio Peter Balling Christensen.

Poljska je u svom posljednjem susretu na Europskom rukometnom prvenstvu na svom terenu u susretu za 7. mjesto svladala Švedsku 26-24 i tako ublažila ranu od bolnih udaraca Kauboja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci su dominantno otvorili susret i u 21. minuti stižu do velike prednosti od 10-6. Ipak, završnicu prve dionice odigrali su prilično dekocentrirano pa se Šveđani vraćaju i na poluvrijeme se odlazi s izjednačenim rezultatom (12-12).

Drugo je poluvrijeme bilo mnogo ujednačenije, Šveđani su uglavnom uzvraćali na svaki pogodak Poljaka i obrnuto. Zadnjih pet minuta domaćin je zaigrao čvršće u obrani, a Szmal je zaključao svoja vrata pa Skandinavci do kraja susreta nisu zabili ni jedan pogodak, dok su Poljaci zabili dva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac kod domaće momčadi bili su Przemyslav Krajewski i Bartozs Konitz sa pet pogodaka, a kod Šveđana je najefikasniji s isto toliko bio Lukas Nilsson

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo