'opći kaos' / FOTO/VIDEO Zagrepčanin iz Vodica za RTL.hr: 'Nema struje, ne rade restorani. Konobar kaže - slično je kao prošli put'

Image
Foto: RTL

Čitatelji nam javljaju i da policija na moru daje upute da se brodovi povuku s područja Vodica, a čitateljica s Prvića promatra požar i javlja: 'Čini se kako se jako pogoršava'

2.8.2022.
15:58
RTL
VOYO logo

Na vodičkom području gori na tri mjesta, a za RTL.hr javio se Zagrepčanin koji ljetuje u Vodicama.

Kaže kako trenutno vide tek tragove pepela i slabog dima s Trga hrvatskih mučenika. Ističe kako je struja cijelom mjestu ugašena prije dva dana, te kaće da je nastao opći kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se praktički ništa. Bankomati ne rade, dućani ne rade, restorani ne rade. Evo, par kafića piše račune na onim pisanim fiskalnim računima", govori.

Image
Foto: RTL

"Zatvorena je cesta prema Šibeniku, a htjeli smo otići barem do Tribunja, ali nema ni tamo struje. Iz naše perspektive, trenutno se trudimo pronaći neko mjesto gdje bi mogli nešto pojesti", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, govori kako je dim jako slab, ali da područje nadlijeću kanaderi pa to plaši neke ljude, a neki su još uvijek u šoku. Kaže nam i da je konobar situaciju usporedio s onom od prije pola mjeseca. "Tada su nakon dan-dva ugasili struju, ali ovaj put to su učinili odmah", kaže.

Image
Foto: RTL

Lučka kapetanije Šibenik izdala je priopćenje u kojem zabranjuje plovidbu između luke Šibenik i Šibenskog mosta zbog koridora za kanadere. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za Šibenik.in kazao je kakvo je kako je požar u Podinama pod kontrolom, ali onaj u Vodicama da nije. "Vjetar je opet promijenio smjer, krenula je bura i širi požar. Sve raspoložive snage su na terenu, ima ih dovoljno zasad. Prema informacijama koje imam, nema ugroze i ne treba pojačavati snage", rekao je Tucaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik JVP-a Šibenik Volimir Milošević za Šibenik.hr je rekao da se situacija na požarištu mijenja iz jednog trenutka u drugi, da je na trenutak povoljnija, a onda da opet nastupa kaos.

Čitatelji RTL.hr šalju fotografije požara iz Vodica kojeg vide s drugog mjesta. Čitatelj s otoka Prvića, s kojim smo razgovarali malo iza 16 sati, kaže da mu se čini da se situacija trenutačno pogoršava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko vidim, policija upućuje da se brodovi maknu s mora ispred Vodica, a gledajući s Prvića, čini se da se trenutačno situacija pogoršava", kaže nam čitatelj s Prvića. Pogledajte fotografije i video požara u Vodicama koje nam je poslao:

Image
Foto: Čitatelj RTL.hr
Image
Foto: Čitatelj RTL.hr-a
Image
Foto: RTL
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo