prizori apokalipse / FOTO/VIDEO Strašno nevrijeme u Čazmi nosilo krovove: 'Puno štete, smrskanih automobila, prevrnutih kamiona'

Image
Foto: Facebook/Ravnateljstvo civilne zaštite

Policija i stožer civilne zaštite dobili su mnogo dojava građana o šteti, a trenutno su na terenu sve žurne službe

15.9.2022.
17:27
Facebook/Ravnateljstvo civilne zaštite
VOYO logo

Područje Bjelovarsko-bilogorske županije danas je u poslijepodnevnim satima zadesilo jako nevrijeme. Olujni je vjetar čupao stabla i krovove, a padala je i obilna kiša.

Iz ravnateljstva civilne zaštite izvijestili su da je njihov županijski centar zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena", izvijestili su.

Image
Image

Za sada se procjenjuje da je materijalna šteta velika. Najviše su stradali krovovi obiteljskih kuća, poslovnih objekata, ali i vozila te osnovna škola u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako puno štete, raskrivenih krovova, smrskanih automobila, prevrnutih kamiona, porušenih drveća. Struje nema u cijelom gradu i kako sada stvari stoje neće je ni biti dan dva jer je srušen 35 kilovatni dalekovod", rekao je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak za Moj Portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je snaga koju dugo nisam vidio. Informaciju o ozlijeđenim osobama još uvijek nemam. Sirene bruje po cijelom gradu", dodao je Pirak

Oglasili su se i iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"PU bjelovarsko-bilogorska zaprimila je nekoliko dojava građana o oštećenju njihove imovine uslijed nevremena. Uglavnom se radi o oštećenjima vozila uslijed pada stabala, za sada nemamo dojavu da je netko ozlijeđen", kazao je Saša Đorđević, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske, za spomenuti portal.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo