[FOTO/VIDEO] HRVATSKA POD SNIJEGOM: / Zaglavilo desetak automobila, mećava u Istri, izdana upozorenja za vozače, slijede jače padaline

Image
Foto: Pixsell

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, Istri, središnjoj Hrvatskoj i zaleđu Dalmacije, te je moguća poledica

13.12.2018.
20:26
Pixsell
VOYO logo

Snijeg je počeo padati u dijelovima Dalmacije, a u kasnim poslijepodnevnim satima i u dobrom dijelu unutrašnjosti Istre. Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, na širem riječkom području, središnjoj Hrvatskoj.

[nethr_galerija url=https://net.hr/danas/hrvatska/hrvatska-pod-snjeznim-pokrivacem-pahulje-snijega-zabijelile-ucku/#1]

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Automobili zapeli u snijegu

Stara cesta za Rijeku preko Učke s istarske strane neprohodna je zbog snježnih padalina - naime, s riječke strane su ralice počistile snijeg, dok je s istarske strane cesta zametena, piše Glas Istre. Desetak automobila zaglavilo je u snijegu.

"Zvali smo Centar 112 i Istarske ceste, no eto, već dva sata se čeka da se raščisti cesta", kazao je vozač za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VAKULA OBJAVIO NOVU PROGNOZU: /

Pazite kamo putujete u petak i subotu, upaljen i Meteoalarm

Image
VAKULA OBJAVIO NOVU PROGNOZU: /

Pazite kamo putujete u petak i subotu, upaljen i Meteoalarm

Stanje na cestama

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, na širem riječkom području, središnjoj Hrvatskoj i u zaleđu Dalmacije, a zbog jakog vjetra ima ograničenja na pojedinim dionicama i u prekidu su neke brodske linije, izvijestio je Hrvatski autoklub, koji upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), navodi se u izvješću od 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dionici autoceste A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i tunela Bristovac vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog vjetra i susnježice. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova.Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na nekim cestama u Lici i Gorskom kotaru.

U prekidu su katamaranske linije: Rijeka-Cres-Mali Lošinj i Split-Vis i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Za sutra, 14. prosinca otkazana je vožnja na brodskoj liniji Pula-Mali Lošinj-Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremenska prognoza

Državni hidrometrološki zavod objavio je vremensku prognozu za sutra u kojoj je najavio jače oborine nego one koje su danas.

"Oblačno, na Jadranu uz kišu, a na kopnu snijeg, češći i obilniji u drugom dijelu dana. Mjestimice će se stvoriti i deblji snježni pokrivač, posebice u gorju. Snijega nošenog vjetrom može biti i na sjevernom Jadranu, a navečer ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije i malo kiše koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji je lokalno moguća obilnija oborina praćena grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu i jaka bura s olujnim udarima i istočnjak, na jugu i jugo. Najniža temperatura uglavnom od -5 do -1, na Jadranu od 3 na sjeveru do 8 na jugu. Najviša od -2 do 2, na Jadranu od 4 do 10 °C. Na jugu toplije", navodi se na stranicama Državnog hidrometerološkog zavoda.

Image

DHMZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upaljen meteoalarm za cijelu zemlju

Za sutra upaljen je žuti meteoalarm za cijelu zemlju, osim za Gorski kotar, Liku i Kvarner gdje je upaljen narančasti.

Za to područje očekuju padaline do 20 centimetara i probleme u prometu, piše Meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Meteo

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo