FOTO: /

U Josipovićevom stožeru od tuge do slavlja

U izbornom stožeru predsjedničkog kandidata Ive Josipovića ističu da treba pričekati konačne rezultate izbora.

11.1.2015.
20:27
VOYO logo

Nakon objave rezultata izbornih anketa, po kojima je Ivo Josipović osvojio 48,8 posto, a Kolinda Grabar-Kitarović 51,2 posto, u Josipovićevom stožeru je zavladao muk.

Atmosfera se drastično promijenila nakon što su objavljeni prvi nepotpuni rezultati po kojima je Josipović dobivao 52,49 posto, Grabar Kitarović 47,51 posto. Nakon što se razlika istopila i nakon što je Grabar-Kitarović preuzela vodstvo, atmosfera je opet splasnula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Josipović dobar dio vremena provodi pričajući na mobitel. Na momente izgleda zabrinuto.

Roglić: Nova pravednost je dala rezultate

Poduzetnik Branko Roglić, jedan od najvećih donatora kampanje Ive Josipovića, istaknuo je tri ključna razloga zbog kojih je podržao aktualnog predsjednika: jer je odradio dobro svoj prvi mandat pa neće biti iznenađenja; vjeruje da funkcionira njegova "nova pravednost" jer ima rezultata - kako je rekao, dogodila su se uhićenja nedodirljivih koji su opljačkali zemlju i jer njegov gospodarski plan, odnosno ustavne promjene donose rasterećenje gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto je dao glas Josipoviću, odgovorio je: "Imam samo jednu domovinu i jednu ideju. Moja vizija jest da je taj projekt dobar i da može izvući Hrvatsku iz krize", rekao je Roglić.

Pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević kazao je da mu je drago da brojevi za sada idu "u pravom smjeru" ,no, oprezan je i ističe da treba pričekati konačne rezultate.

Pričekat ćemo službene rezultate. Ne mogu reći da smo to očekivali, s obzirom na izlaznost i veliku motiviranost birača Ive Josipovića", rekla je novinarima šefica izborno stožera Tamara Obradović Mazal u Novinarskom domu nakon objave prvih izlaznih anketa u kojima je za Kolindu Grabar-Kitarović glasovalo 51,4 posto birača, a za Josipovića njih 48,6 posto.

Ministar Mirando Mrsić izjavio je kako izlazne ankete nisu obećavajuće, no, naglasio je "pričekajmo službene rezultate".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je građanima što su u velikom broju izišli na izbore i odlučili koga žele za predsjednika.

Glasnogovornica Josipovićeve kampanje Mladenka Šarić također je zahvalila građanima koji su danas u velikom broju izašli na izbore te dodala da je velika izlaznost pokazala veliku zainteresiranost birača da, kad je riječ o politici i odlučivanju o tome tko će biti na čelu države, uzmu stvar u svoje ruke i ne prepuste da odluče oni koji ostaju kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanka Opačić vrlo je oprezno komentirala izlazne ankete uz napomenu da treba pričekati prave rezultate izbora.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo