FOTO: / Tuča veličine lješnjaka uništila krovove, prozore...

Olujno nevijeme praćeno tučom veličine lješnjaka, a u pojedinim mjestima i do veličine oraha, zahvatilo je područje Virovitice i okolice te Suhopolja u petak iza 18 sati.

19.8.2011.
22:10
VOYO logo

Na terenima su vatrogasci i policija koji građanima pomažu u ispumpavanju podruma, čišćenju grana i procjeni prvih šteta.

U Virovitici je nevrijeme iščupalo nekoliko drveća s korijenjem, a na pojedinim obiteljskim kućama od tuče su stradali prozori i krovovi. Na automobil vlasnika Slavka Jurkovića, u parku ispred obiteljske kuće u Svačićevoj ulici, palo je odlomljeno drvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Yugo je star 24 godine i ovo neću moći lako popraviti, stradali su limarija i vjetrobran, mislim da ću ga samo predati u otpad", istaknuo je umirovljenik Jurković (63), kojemu su susjedi pomogli osloboditi auto. Stradale su voćke, najviše u okolici Suhopolja, gdje je padao led veličine oraha.

"U sedam minuta tuča je uništila kukuruz i papriku, od njih nije ostao ni list. U Jugovom Polju nevrijeme je podiglo crijepove na nekoliko kuća, cestama su tekle bujice, stradali su stupovi javne rasvjete. Ni najstariji mještani ne pamte ovakvo nevrijeme, nakon kojeg su vodu izvlačili ne samo iz podruma nego i sa tavana. Sa svih strana dojavljuju nam da je stradalo voće i povrće, duhan. Što se još može spasiti, znat ćemo za par sati", istaknula je Zlata Šljivac, načelnica Suhopolja koja sa vatrogascima i dežurnim službama obilazi teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108190459006 arti-201108170771006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo