FOTO: / Tuča i vjetar uništili kuće, škole, usjeve, stabla...

17.6.2010.
9:54
VOYO logo

DUZS je izvijestio kako je jako olujno nevrijeme oko 17,40 sati zahvatilo Općinu Viljevo – naselja Viljevo, Viljevski Cret i dio naselja Kapelna, a led promjera do 5 centimetara padao je od 17,42 do 17,52 sati.

arti-201006160750006U poduzeću Kapelna, koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, zabilježeno je 50 mm oborina u tom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naselju Viljevo, Viljevski Cret i Kapelna oštećeno je desetak kuća – vidljiva oštećenja su na krovovima, oštećeni su mnogobrojni gospodarski objekti, na sportskoj dvorani u sklopu Osnovne škole A. Starčevića u Viljevu razbijena su sva stakla, dok je na prometnicama bilo srušenih stabala.

Štete se saniraju u suradnji s mještanima, DVD-om Viljevo te u koordinaciji s načelnikom Općine Viljevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201006170062004Stradala područja i mještane obišao je župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić s načelnikom Općine Viljevo Ivanom Fekete, donačelnikom Tomislavom Marićem i pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Osijek Zvonkom Grgecom.

Načelnik Općine Viljevo podsjetio je kako je to već četvrti put da je Viljevo pogodila tuča u posljednja dva mjeseca. Dodao je da su sada zabilježena najveća i moguće trajna oštećenja na pojedinim vrtlarskim, vinogradarskim i povrtlarskim kulturama, kao i na svim ostalim poljoprivrednim kulturama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se žetve tiče, ona je za Viljevo ove godine završena", kazao je Fekete.

Na terenu su uz lokalno stanovništvo bile i tri ekipe HEP-a, koje su sanirale električne vodove, te DVD Viljevo, izvijestila je Državna uprave za zaštitu i spašavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuča veličine oraha pogodila je i područje Daruvara, kao i područje Virovitice, gdje je najteže pogođeno selo Bačevac. Vjetar je nosio krovove i stabla, a štetu tek treba procijeniti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo