FOTO: / Stražnjice Kosor ne voli, ali gole grudi su ok

Prvi školski 'Kraljica mora' izgrađena je u Veloj Luci, a u jedrenjaku od 37 milijuna kuna znanje će upijati 28 učenika i studenata.

16.4.2010.
22:31
VOYO logo

Izgradnjom Kraljice mora, Hrvatska se svrstala među zemlje koje njeguju pomorsku tradiciju. To je prvi takav brod u Lijepoj Našoj od osamostaljenja, a izgrađen je u Veloj Luci, u brodogradilištu Montmontaža-Greben.

Kraljica mora trenutno se nalazi u Splitu, a već je obišla nekoliko gradova na Jadranu. U jedrenjaku od 37 milijuna kuna, koliko je koštala izgradnja, već na jesen ploviti će prva skupina učenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuma spomenutog broda je premijerka Jadranka Kosor, te sve ne bi bilo niti malo čudno da Kosor nedavno nije zatražila da se iz promidžbenog spota Hrvatske turističke zajednice izbaci kadar u kojem je stražnjica mlade djevojke, a na pramcu 'Kraljice mora' se nalazi drveni kip žene golih grudi.

Brod može ukrcati 28 učenika i studenata, zajedno sa četvero nastavnika i sedam članova posade, a najavljeno je da će ploviti 35 tjedana na godinu, i to diljem Sredozemlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Splita, Kraljica mora uputit će se u Kaštel Stari, Trogir i Šibenik.

Prethodni članak:

arti-201004150314006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo