FOTO: / Stanje u Slavoniji šokiralo čak i Pankretića!

'Kad se ovo vidi, što se može reći nego - katastrofa', rekao je potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić.

1.6.2010.
21:15
VOYO logo

arti-201006010644006Na cijelom području Brodsko-posavske županije je proglašena elementarna nepogoda zbog obilne kiše koja pada danima. Bujice i lateralni kanali oko Slavonskoga Broda izlili su se u naselja i na neke ceste pa je na tom području sve kritičnije.

U Slobodnici, u sibinjskoj općini, poplavljeno je desetak kuća, organizirana je evakuacija stanovništva, a poslijepodne je to područje obišao potpredsjednik vlade Božidar Pankretić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad se ovo vidi, što se može reći nego - katastrofa, no najvažnije je u ovom trenutku da je sve pod kontrolom'', rekao je Pankretić i dodao kako neki vodostaji još rastu te da su sve službe na terenu i stalno pomažu stanovništvu.

''Nitko nije mogao očekivati ono što se dogodilo ovih dana. Štete će se procjenjivati kada se sve ovo zaustavi. Pomoći ćemo i za štete u poljoprivredi i za štete na kućama, koje su uvijek najveće'', rekao je Pankretić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Slobodnice, posjetio je i Ciglenik, u oriovačkoj općini, gdje obiteljskim imanjima prijeti nabujala Orljava.

Zapovjednik Civilne zaštite RH Stjepan Huzjak rekao je kako su u Brodsko-posavskoj županiji zbog poplave evakuirani ljudi iz 35 kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006010357006Procijenio je kako je najgore prošlo jer će kiša, unatoč tomu što će po vremenskim prognozama padati i sljedeća dva dana, biti slabija.

''Mjere koje su poduzele Hrvatske vode i drugi daju rezultate pa bi nakon stagnacije trebao krenuti kontinuirani odljev te vode'', rekao je Huzjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201005310629006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo