FOTO: / Glavaš ostaje na slobodi!

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je zahtjev DORH-a za istražnim zatvorom Branimiru Glavašu.

6.2.2015.
10:00
VOYO logo

Branimir Glavaš došao je u petak, nešto prije podneva, na zagrebački Županijski sud koji je odlučivao o zahtjevu tužiteljstva da mu se ponovno odredi istražni zatvor.

Okupljenim novinarima izjavio je kako očekuje da će ročište kratko trajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa mnom ili bez mene moj odvjetnik će izaći", kratko je rekao Glavaš.

'Možda budem cimer Sanaderu'

Glavaš je jutros u Saboru posjetio Klub HDSSB-a, rekavši da je došao vidjeti kako zastupnici te stranke obavljaju svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Saboru nisam bio šest i pol godina", rekao je Glavaš novinarima te potvrdio da će u podne ići na ročište na Županijski sud.

"Prema mom skromnom tumačenju pravnog znanja i razmišljanja, smatram da nema nikakvih elemenata da mi se odredi pritvor, ali sud može odlučiti ovako ili onako. Kako god sud odluči, spreman sam prihvatiti odluku, pa i pod cijenu da kažu – hajde ti još malo u pritvor. I pritvor je za ljude, možda mi se dogodi - s obzirom da čujem da je Remetinec pretrpan, da nema mjesta - da mi se odredi pritvor pa me zapadne da budem cimer Sanaderu. Možda se nađemo u pritvoru i večeras", ironično je Glavaš odgovorio na pitanje novinara kakvu odluku očekuje na Sudu, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš se nakon pet i pol godina u nedjelju navečer vratio u Osijek.

Prošli tjedan je pušten iz zatvora u Mostaru, nakon što je Ustavni sud poništio pravomoćnu presudu Vrhovnog suda po kojoj je u zatvoru proveo posljednjih pet godina, izdržavajući kaznu zbog ratnih zločina počinjenih na području Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je Županijsko državno odvjetništvo zatražilo da se Glavašu ponovno odredi istražni zatvor do nove presude Vrhovnog suda.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo