FOTO: / Prosvjednici okupirali Faninu tvrtku

Stotinjak Splićana iz građanske inicijative Za Marjan u utorak je prosvjedovalo u sjedištu tvrtke Latebra, koja je u vlasništvu Fani Horvat.

27.1.2011.
17:23
VOYO logo

U jednoj sobici tvrtke građanima je projekt gradnje bio izložen na nekoliko papirnatih svezaka. U prvim reakcijama prosvjednici su upitali što je s maketama, a potom su u knjigu dojmova izrazili nezadovoljstvo natječajem. Tako se u knjizi za pola sata našlo stotinjak komentara nezadovoljnih građana.

Govoreći za Dalmacijanews, prosvjednici su istaknuli kako su građani izigrani te da ne mogu vjerovati da Državno odvjetništvo još nije reagiralo jer se radi o jednom od najočitijih primjera sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od inicijatora građanske inicijative, novinar Jurica Pavičić smatra kako je Fani Horvat planski kupila zemljište te je na temelju spekulacija očekivala znatnu imovinsku dobit.

"Smatram da Fani ne treba vratiti novac. Ona je zemlju kupila na temelju nagađanja preko kojih je uz pomoć gradske vlasti namjeravala znatno zaraditi. Ovdje se radi o sustavnom pogodovanju jednom interesentu, ne znam zašto bi građani Splita to plaćali. Ona se malo proračunala, ne vidim zašto bi naša siromašna zajednica plaćala njene spekulacije. Ona je u izravnom sukobu interesa jer živi s gradonačelnikom, a od Grada treba dobiti dopuštenje", zaključio je Pavičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101230013006 arti-201101200631006 arti-201101180371006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo