tražilo se mjesto više / FOTO Političari, glumci, pjevači, sportaši: Pogledajte tko je sve došao u Esplanadu na promociju knjige Petra Čeferina

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell/ Privatna arhiva

U hotelu Esplanade Zagreb održana je promocija knjige „Sudnji dani“ autora Petera Čeferina i Vasje Jagera

6.10.2023.
14:35
Slavko Midzor/Pixsell/ Privatna arhiva
VOYO logo

Knjiga „Sudnji dani“ je inspirirana istinitim slučajem koji je Peter Čeferin, poznati slovenski odvjetnik za kazneno pravo i ljudska prava, napisao u borbi za pravdu za svog klijenta, a vezano za kazneni postupak koji vodi preko 20 godina. Kako bi svoj pravni jezik preveo na književni pomogao mu je koautor Vasja Jager, iskusni istraživački novinar i kolumnist.

Image

Jadranka Sloković, najuspješnija i najpoznatija hrvatska odvjetnica, na promociji je o knjizi razgovara s autorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

"Knjiga je vrlo zoran prikaz onoga što je pravo i primjena prava kod nas, svakome će biti zanimljivo, a s druge strane ono što je oko toga je odličan triler", rekla je gospođa Sloković.

Image

Promociji knjige prisustvovali su Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova i Oleg Butković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar mora, prometa i infrastrukture, Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, Matjaž Han, ministar gospodarstva turizma i sporta Republike Slovenije, Josip Pavić, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Stigao je i Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, i proslavljeni sportaši među kojima su i Zvonimir Boban, Aljoša Asanović, Mario Stanić, Dubravko Šimenc, Damjan Rudež i Tomislav Paškvalin. Zanimljiva odvjetnička tema romana privukla je Miroslava Šeparovića, predsjednik Ustavnog suda Republike Hrvatske i Roberta Travaša, predsjednika Hrvatske odvjetničke komore te odvjetnike Čedu Prodanovića i Silvija Degena, kao i brojne osobe iz javnog, političkog i gospodarskog života.

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell
Image
Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Promociju knjige „Sudnji dani“ moderirao je Frano Ridjan, sudjelovala je i urednica proznih izdanja u izdavačkoj kući Stilus knjiga Adriana Piteša te glumac Goran Bogdan. Svečana promocija knjige zaokružena je nastupom Nine Badrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Pogledajte video: Na promociji Čeferinove knjige okupili se i brojni političari: Butković: 'Poznam gospodina i došao sam to podržati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo