'niste trbuh nego najčvršća karika' / FOTO Plenković na Danu Karlovačke županije pozirao s građanima. Kaže: 'Nadahnuti ste naslijeđem Tesle'

Image
Foto: Twitter

Naglasio je i da od hrvatske samostalnosti nikad nije bilo manje nezaposlenih, a karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin dodala je da može raditi svatko tko želi te da su plaće više samo u Zagrebu, Zagrebačkoj i Primorsko-goranskoj županiji

27.4.2023.
17:39
Twitter
VOYO logo

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u četvrtak je obilježen Dan Karlovačke županije te 30. obljetnica njezinog osnutka, a predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je kako ta županija "nije trbuh, nego najčvršća karika u ukupnom hrvatskom razvoju".

Predsjednik Županijske skupštine Vlado Jelkovac podsjetio je kako je županija nastala u ratu kada je 52 posto njezinog teritorija bilo pod okupacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je i da od hrvatske samostalnosti nikad nije bilo manje nezaposlenih, a karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin dodala je da može raditi svatko tko želi te da su plaće više samo u Zagrebu, Zagrebačkoj i Primorsko-goranskoj županiji.

"Radimo na povećanju standarda i kvalitete života. Želimo biti brzi, učinkoviti i kvalitetni čuvajući okoliš i prirodu. Puni su nam ormari projekata i građevinskih dozvola", rekla je Furdek-Hajdin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je uoči održavanja svečane sjednice Županijske skupštine odobrila financijska sredstva za opremanje Opće bolnice Karlovac, što je također istaknuto.

Image
Foto: Twitter

Premijer je rekao da je zadaća izvršne vlasti u državi podržati projekte na regionalnoj razini. "Posebno mi se važnim čine izgradnja drugog kolosijeka Hrvatski Leskovac – Karlovac, sustava zaštite od poplava te Centra za gospodarenje otpadom 'Babina Gora' i poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture", istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na doba 'četvrte industrijske revolucije' i 'digitalne transformacije'. "Nadahnuti ste naslijeđem Nikole Tesle. Uvjeren sam da ćete nastaviti smjerom kojeg ste pokazali, a naša će podrška biti iskrena, sveobuhvatna i precizna po projektima. Ideja ne nedostaje, a mi ćemo se potruditi da bude i sredstava", obećao je.

Godišnja javna priznanja za 2022. dodijeljena su Javnoj ustanovi "Baraćeve špilje", tvrtki Bukva commercium, humanitarcu Tomislavu Marinčiću, donedavnom pročelniku Hrvatske gorske službe spašavanja Josipu Graniću i Nadii Špehar za pomoć ukrajinskim izbjeglicama, a za životno djelo kazališnoj redateljici i pedagoginji Sanji Hrnjak, monsinjoru u miru Mili Peciću te posthumno generalu Pavlu Miljavcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Twitter
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo