TRAJU RADOVI / FOTO Ovako danas izgleda mjesto na zagrebačkom Črnomercu gdje je pukla cijev

'Za sve građane koji su imali štetu u podrumu će se isplatiti odšteta s obzirom na to postoji osiguranje od ovakvih incidenata. Nijedan grad u Hrvatskoj nema ovakve probleme', rekao je sinoć gradonačelnik Tomislav Tomašević

7.4.2023.
9:56
VOYO logo

Na raskrižju Vodovodne ulice i Prilaza baruna Filipovića u Zagrebu, u četvrtak navečer došlo je do puknuća vodoopskrbnog cjevovoda. Zbog puknuća cijevi, poplavila je cesta, ali i podrum građana.

Na teren su noćas izašli i Marko Blažević, direktor Vodoopskrbe i odvodnje te gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: rtl danas

Cijev koja je uzrokovala poplavu iz 60-ih je godina.

"Za sve građane koji su imali štetu u podrumu će se isplatiti odšteta s obzirom da je osiguran dio od ovakvih incidenata. Nema nijedan grad u Hrvatskoj koji ima ovakve probleme, desetljeća neulaganja u vodoopskrbnu mrežu koja su očito pojačana i potresom su doveli do nevjerojatnog efekta da svako malo pucaju cijevi u Gradu Zagrebu, da nastaju ovakve štete na imovini građana. Moramo ići u ogromnu rekonstrukciju vodovodne mreže koja će koštati milijarde kuna. Povući ćemo sve EU fondove koje možemo, ali isto tako ćemo morati povisiti cijenu vode i to ne možemo odgađati. Bez dodatnih ulaganja se ovaj problem neće riješiti", rekao je Tomislav Tomašević sinoć na mjestu puknuća cijevi koji je dodao da se ovakve sanacije koštaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanacija štete očekuje se tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo