teren u centru? / FOTO Ovako će izgledati stadion u Kranjčevićevoj. Barić za Direkt rekao da ga treba doraditi

Image
Foto: Facebook

Sada stadion ima jednu tribinu s 4000 mjesta pa će se dodati još jedna simetrična, a vjerojatno još i dvije, kako bi imao 12.000 mjesta

21.12.2022.
17:31
Facebook
VOYO logo

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, najavio je da u drugoj polovici iduće godine počinje gradnja nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici.

Prezentacija o rekonstrukciji stadiona održana je u ponedjeljak, 12. prosinca 2022., u Područnom uredu Gradske uprave Trešnjevka. Projekt su predstavili Korlaet i prof. Vladimir Kasun, dipl. ing. arh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Za rekonstrukciju i energetsku obnovu Doma sportova izdana je građevinska dozvola, a radovi će započeti u drugoj polovici 2023. i završiti 2024.

"Gradnja stadiona u Kranjčevićevoj je izuzetno važna jer će na tom stadionu trenirati i igrati Dinamo, reprezentacija i drugi klubovi dok se ne sruši stari i izgradi novi dugoočekivani stadion u Maksimiru", rekao je Korlaet u razgovoru za Hinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, arhitekt Otto Barić, gostujući u Direktu kaže kako je to ideja koju treba dograditi. Predlaže tako jednu tribinu na istoku jer onda može, govori, imati 12 tisuća gledatelja. "A osobno mislim da je to bedasto, to je prometno izuzetno nepovoljna, kontrola i pristupa i parking, dovesti u centar grada je neprilagođeno. Pretpostavljam da grad ima rješenje, ali vidjet ćemo kako će funkcionirat. Oportunije bi bilo izgraditi u stadion u Sesvetama koji ima građevinsku dozvolu", kaže.

Image

"Za Maksimirski stadion namjeravamo provesti javni urbanističko-arhitektonski natječaj početkom sljedeće godine, potom će se kroz godinu razraditi idejni, glavni i provedbeni projekt i ishoditi sve potrebne dozvole. U 2024. bismo srušili postojeći stadion te nakon toga počeli graditi novi", objasnio je Korlaet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt stadiona u Kranjčevićevoj je gotov, a Korlaet se nada da će gradnju sufinancirati Grad Zagreb i HNS s UEFA-om. Da bi to mogao biti stadion za međunarodne utakmice, po pravilima UEFA-e mora imati najmanje 8000 mjesta za gledatelje, a projekt dopušta da ih ima i 12.000.

Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Sada stadion ima jednu tribinu s 4000 mjesta pa će se dodati još jedna simetrična, a vjerojatno još i dvije, kako bi imao 12.000 mjesta. Kako Grad ima gotov projekt, gradnja u Kranjčevićevoj počet će vjerojatno do kraja 2023., a stadion bi trebao biti izgrađen unutar godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo