OTKRIVENO KOLIKO KOŠTA BUS: / Garderoba, bojler za toplu vodu, TV... Pogledajte unutrašnjost; Jedna stvar je posebno zanimljiva

Image
Foto: Pixsell

Autobus predsjednice je vrlo luksuzno opremljen

13.12.2019.
20:41
Pixsell
VOYO logo

Autobus u kojem aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obavlja turneju u svrhu osvajanja drugog mandata na Pantovčaku ovih je dana dospio u središte javnosti zbog dvije prometne nesreće u kojem je okrznuo drugo vozilo na cesti. Prije nekoliko dana štićena kolona predsjednice prolazila je Loborom kada je autobus okrznuo vozilo u kojem se nalazila majka s djetetom. Ispostavilo se da je vozač kriv za nesreću. Danas se doznalo kako je 7. prosinca također došlo do nesreće u kojoj je sudjelovao Kolindin autobus, no ovaj put policija tvrdi da je kriv vozač teretnog vozila koje je zakačeno, a isti je dobio i kaznu.

Image
KOLINDIN BUS UDARIO JOŠ JEDNO VOZILO? /

'Pa da smo mi tu poginuli, oni ne bi snosili odgovornost. Još mi slijedi do 7000 kn kazne'

Image
KOLINDIN BUS UDARIO JOŠ JEDNO VOZILO? /

'Pa da smo mi tu poginuli, oni ne bi snosili odgovornost. Još mi slijedi do 7000 kn kazne'

Volan na desnoj strani

Autobus u kojem predsjednica putuje Hrvatskom u vlasništvu je tvrtke AutoZubak, a poseban je po tome što mu je volan na desnoj strani, kao što je primjerice vozilima u Velikoj Britaniji, piše Index. Profesor Rajko Horvat s Fakulteta prometnih znanosti kazao je kako je upravo ta činjenica vjerojatan uzrok nesreće jer se u Hrvatskoj vozi u vozilima u kojima su volani smješteni s lijeve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

U AutoZubaku potvrdili su da su oni vlasnici vozila, no da su ga iznajmili drugoj tvrtki koja ga je potom iznajmila predsjednici za potrebe predsjedničke kampanje, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Autobus je trenutno iznajmljen tvrtki SAMOBORČEK EU GRUPA d.o.o., koja se bavi prijevozom putnika i ima u svom voznom parku više autobusa, kako modela Crobus, tako i drugih proizvođača. Radi se o VIP autobusu standardne izvedbe. Autobus ima 35 sjedećih mjesta. Za isti nije bilo potrebno raditi nikakve prilagodbu kod registracije, jer se radi o proizvodu koji ima Europsku homologaciju", odgovorio je Goran Grubišić iz AutoZubaka.

Mjesečni najam od 25 do 35 tisuća kuna

Kazao je kako mjesečni najam ovakvo tipa autobusa stoji od 25.000 do 35.000 kuna + PDV, ovisno o prijeđenoj kilometraži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o CROBUS "ZORA" VIP autobusu u čijem su prednjem dijelu putničkog prostora do pregradnog zida ugrađena četiri stola s dvadeset putničkih sjedala. Svaki stol opremljen je utičnicama za napajanje strujom od 220 V i mrežnom utičnicom za priključak računala (mogućnost spajanja sa svakog stola – bežično ili spajanjem na mrežnu utičnicu) te pruža mogućnost gledanja odnosno emitiranja sadržaja putem ugrađenih monitora i TV prijamnika. Ima sjedala prema prolazu s rukohvatom, naslonom za ruke, preklopivim stolićem, mrežicom i nagibom naslona, nudi se mogućnost ugradnje 15 rezervnih putničkih sjedala, dok se mogućnost rasporeda sjedala ugrađuje prema potrebama i zahtjevu korisnika, prihvat sjedala izveden je vijčano putem podnih šina.

Garderoba, bojler za toplu vodu, TV, hladnjak...

Od ugrađene opreme ima garderobni ormar, aparat za kavu, hladnjak, sudoper sa slavinom, bojler za toplu vodu, TV uređaj – smart TV / 28", multifunkcijski uređaj (skener, pisač, kopirni uređaj i telefaks), spremnike za čistu vodu i spremnike za otpadnu vodu, WC, modem za bežični pristup internetu, DVB-T prijamnik za TV programe, ispravljač s 24 V na 220 V s dvjema dodatnim baterijama – napon 220 V / 6 kW, kapacitet baterije za vrijeme mirovanja autobusa tri sata (maksimalne snage potrošača do 3 kW – aparat za kavu, hladnjak, bojler za toplu vodu…) i rampu za ulaz osoba s posebnim potrebama – dizalo, piše Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo