HRVATSKA U 21. STOLJEĆU / FOTO Ovako izgleda gliser koji prevozi pacijente! 'Raspada se, tehnički je neispravan, opasan za posadu i putnike...'

Image

Kada pada kiša vozač gura glavu izvan kabine da vidi ispred sebe u nadi da neće slučajno udariti u drugi brod, napisala je gradonačelnica Supetra

30.9.2021.
11:43
VOYO logo

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković na svom je Facebook profilu objavila strašne fotografije glisera koji s otoka Brača prevozi putnike u Split.

"Suvremena čuda našeg hitnog medicinskog prijevoza 21. stoljeća s otoka Brača u bolnicu na kopno. Gliser je u potpunom raspadu, tehnički neispravan, opasan za posadu, putnike i ostale sudionike prometa, bez lera, navigacije, pa čak i običnih brisača. Sve se raspada. Kada pada kiša vozač gura glavu izvan kabine da vidi ispred sebe u nadi da neće slučajno udariti u drugi brod", napisala je Marković u statusu uz fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U POTPUNOM JE RASPADU /

Tužna stvarnost Hrvatske u 21. stoljeću: U ovom se gliseru prevoze pacijenti s otoka!

Image
U POTPUNOM JE RASPADU /

Tužna stvarnost Hrvatske u 21. stoljeću: U ovom se gliseru prevoze pacijenti s otoka!

"Danas unesrećenik iz Supetra nije imao čast da se preveze s ovim suvremenim prijevoznim sredstvom radi nemogućnosti prijevoza te je iz Supetra odvezen na 30 km udaljen brački aerodrom da bi ga se helikopterom prevezlo u Split. To se zove zlatni sat, štednja goriva i resursa", piše ogorčena gradonačelnica.

Ponovno je apelirala da se stvari pokrenu na bolje kada se govori o zdravstvenoj zaštiti na otoku Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko od nas se može naći u situaciji da mu život ovisi o tome kako brzo će doći do bolnice,koja je u našem slučaju na kopnu, uz veliko pitanje hoće li gliser raditi i koliko brzo će stići? Ono što je sigurno da svatko od nas treba imati siguran tretman dostojan čovjeka", piše gradonačelnica.

Prozvala Splitsko-dalmatinsku županiju

Zahtijeva da nadležne inspekcije pregledaju gliser i utvrde zadovoljava li tehničke uvjete te da im daju ispravan i pristojan gliser za prijevoz bolesnika, medicinskog osoblja i posade. Prozvala je Splitsko-dalmatinsku županiju jer još uvijek nisu dobili medicinsko osoblje, a nemaju ni gliser ni heliodrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziva da se uspostavi helikopterska medicinska služba jer je poznato da je medicinski "zlatni sat" spašava živote, a pogotovo se to odnosi na otoke koji su kilometrima udaljeni od bolnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo