'izgorjela pluća dalmacije' / FOTO Nakon 5 dana ugašen požar kod Grebaštice. Vatrogasci konačno otišli doma. Ovako izgleda opustošena zemlja

Image
Foto: DVD Primošten

Više od 150 vatrogasaca i vatrogaskinja sudjelovalo je uz pomoć zračnih snaga na gašenju ove stihije koja je pojela preko 600 hektara neprocjenjive površine, navodi DVD Primošten

19.7.2023.
9:44
DVD Primošten
VOYO logo

Požar kod Grebaštice konačno je ugašen, objavila je to Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) koja ističe da je nakon pet dana isti proglašen ugašenim u 20:48 sati u utorak.

S time na umu, i vatrogasna društva koja su danima gasila vatru i držali je pod kontrolom krenula su doma. Jedni od njih su i vatrogasci iz DVD-a Primošten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon 5 i pol dana napokon krećemo prema našem domu. Požar koji je 13.07. u 11:11 buknuo na području Grebaštice opustošio je i dio naše općine. Kalina, Bilo… Izgorila su pluća Dalmacije, naš Jelinjak… Više od 150 vatrogasaca i vatrogaskinja sudjelovalo je uz pomoć zračnih snaga na gašenju ove stihije koja je pojela preko 600 hektara neprocjenjive površine", istaknuli su uz fotografije opustošenog područja.

Zahvalili su se pritom svim ugostiteljima koji su pazili da im ništa ne nedostaje, ali i svim vatrogascima koji su došli pomoći, od Zagreba do Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo zahvaliti i medijima a posebno radiju bravo koji je stalno bio pun informacija a u jednom trenutku su nam i pomogli jer je naš član ostao bez signala pa je ekipa s brava zvala teren i tako je odrađena akcija ručak. Da ne izostavimo, posebno i veliko hvala ekipi dislokacije koji su na požar izašli niti 20 min nakon sto su došli iz Slavonije. Hvala također svim pripadnicima policije i Hitne pomoći. Hvala svima od srca! Ne ponovilo se", zaključili su.

Ovako izgleda Grebaštica sada:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DVD Primošten

A ovako je sve izgledalo kada su se vatrogasci još borili sa stihijom:

Image
Foto: DVD Primošten
Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mario, Nikola i Ivica spasili su žene i djecu iz požara: 'Od dima nismo vidjeli kuću…'

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo