'NAIVNO ČUVAM DANE' / FOTO Massimova pjesma 'Zamisli' sada zvuči potpuno drugačije. Od njega se oprostio i Stublić

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski ostavljena je njegova fotografija, svijeće i poruka. I na njegovom Instagram profilu stoji: 'Od našeg se Maxa možete oprostiti ispred dvorane Lisinski'

24.12.2022.
10:49
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Tužna vijest stigla je jučer. Niotkuda se nije dalo pomisliti da bi se tako nešto dogodilo, ali glazbena legenda Massimo Savić izgubio je svoju posljednju borbu i preminuo u 61. godini života u KBC-u Sestre Milosrdnice.

I dok je neke ovo iznenadilo, oni drugi - njegovi kolege, znali su da Massimo već duži period nije u najboljem zdravstvenom stanju, ali iznenadilo ih je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa ne mogu kazati osim da sam se nadao drugačijem ishodu. Bolovao je od toga što se sad i piše, bio sam upoznat s tom situacijom, ali smo se svi nadali drugačijem. Ne znam što se desilo zadnjih godina, ali veliki broj mojih suradnika i prijatelja naglo je otišao. Prevelik šok. Mi smo od druge polovice 80-ih godina, kad je on krenuo u solo karijeru na neki način bili povezani na ovu ili onu stranu. Moje srce i srce moje obitelji je sad s njegovom", poručio je Tonči Huljić.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Koliko je volio i živio za glazbu pokazuje i detalj s njegovog posljednjeg koncerta u zagrebačkoj Areni prije nešto više od mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Publika u zagrebačkoj Areni nije znala u kakvom stanju nastupa i da ga čeka medicinska skrb iza bine. Što više reći o njemu, a da ovaj detalj nije rekao? Pjesma mu je bila važnija i veća od života, a glas jači od smrti. Putuj Massimo, a nas će tješiti uspomene", dodao je Huljić.

Vijest koja nas je sve na kratko zaustavila, podijelile su s javnošću njegova supruga Eni i kćer Mirna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure", napisale su.

Mnogi se opraštaju od Massima, a među njima je i Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra. Upravo je on napisao tekst posljednje pjesme koju je Massimo otpjevao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bilo je to u lipnju ove godine, a singl "Zamisli" ustvari je posljednja pjesma Rajka Dujmića, a koju je Dečak dovršio i napisao tekst.

"Ivan i ja nismo ni znali što će se sve dogoditi kada smo prošle godine došli na dodjelu nagrade Rajko Dujmić. Naime, Snježana (Rajkova supruga) i ja znamo se otprije, ali ona je čekala da se sretnemo da nam predloži suradnju. I tako je na dodjeli nagrade prišla Ivanu i zamolila ga da čuje Rajkove materijale i da vidi može li se ostvariti ta njezina namjera, da završi pjesmu i napiše je za mene", ispričao je Massimo o tome kako je nastala pjesma "Zamisli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kada se pogledaju stihovi te pjesme, oni imaju u potpunosti drugačije značenje, kažu to i obožavatelji na društvenim mrežama, a ovo su samo neki od stihova.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

"Naivno čuvam dane
Odavno odbrojane
Naivno gledam
Kako lišće nikako da se preda"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamisli jedan od listova sam tih
Zamisli jednom ću ovu krošnju napustiti
Zamisli vjetar zamrsi planove kao grane
I kao list s drveta padnem", piše u pjesmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji je morao održati svoj koncert samo nekoliko sati nakon što je saznao za prijateljevu smrt, je Jura Stublić.

"Draga braćo i sestre, imao sam jednog prijatelja, možda najvećeg prijatelja u životu. Družili smo se dok smo bili mladi. U najbolje doba. Otišao je s ove planete, s koje ću i ja ubrzo otići", najavio je Stublić pomalo mračno, no uz želju da ova, sve siromašnija planeta, ipak postane bolje mjesto. Mjesto u kojemu svira muzika za ples", piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati se opraštaju od Massima. Nina Badrić, Zrinko Tutić, Jacques Houdek, Dino Jelusić i mnogi drugi.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ispred Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski ostavljena je njegova fotografija, svijeće i poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na njegovom Instagram profilu stoji: "Od našeg se Maxa možete oprostiti ispred dvorane Lisinski."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo