FOTO: / Kod otoka Molata ulovljen veliki morski pas

Ribar s otoka Molata u svojoj mreži je našao velikog morskog psa, vjerojatno planktonaša, koji je težak nekoliko tona.

22.4.2011.
18:51
VOYO logo

Ribaru Dinku Martediću iz Zapuntela na otoku Molatu je u utorak nestala mreža, a kada ju je u četvrtak ujutro spazio kod Grebena Rižnjak mislio je da je zapela za dno.

"Izgubija sam mriže prije tri dana i kada mi je prijatelj reka da mi je kavicale vidija milju dalje, u četvrtak ujuro smo krenuli prema mrižama. Kada smo ih vidili, počeli smo mrižu vući na ruke, a ono teško da teže ne može biti. Deset metara dugog i gotovo dvi tone teškog kita ili pasa smo izvukli. Što ja znam što je, je li kit ili morski pas", ovo su riječi 77-godišnjeg Martedića s otoka Molata koji je u svojoj ribarskoj mreži pronašao kitopsinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojih 30 godina koliko je ''tukao'' more i u nizu godina ribarenja otkako je u mirovini toliku neman nije vidio.

"Ja sam dosad lovija samo šarune i trlje. Ovo što sam danas naša u mriži bila je neman, a tako su mi i rekli iz policije kada smo ih upitali što da radimo s ribom. Rekli su mi da će je slikati i da je pustimo u more jer da je to ipak morska neman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripa sam se iako je uginula, a kako i ne bi kada su joj ralje šire od metra, a rep još i više. Nadljudskim naporima smo je izvukli. Na kraju sam izgubija 1.500 kuna, koliko mi je mriža vridna, ali smo nas trojica, koji smo ga izvukli, dobro i ostali živi.

Ja imam 77 godina i bruh, a kolega je srčani bolesnik i isto smo ga izvukli. Vezali smo ga mrižom uz brod dug samo 5,85 metara i to smo jedan dio mriže vezali za provu, a drugi za krmu. Hvala vam i idem se sada odmoriti", rekao je na kraju Dinko Martedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zadarske policije potvrdili su da je riječ o kitopsini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo