FOTO: / Genijalcu Martinoviću ide Samo srca glas

Dugogodišnji novinar i urednik HTV-ove emisije Živa istina i Globalno sijelo Joško Martinović izgubio je bitku s teškom bolešću.

2.6.2010.
23:17
VOYO logo

Joško Martinović preminuo je u srijedu u zagrebačkoj bolnici Rebro u 47. godini života. "Činjenica jest da je bio bolestan već sedam godina. Ali kako su kod Joška činjenice uvijek bile malo drukčije, bilo bi ispravnije reći: živio je punom snagom svih svojih 47 godina. Ponajviše ovih posljednjih mjeseci.

Na Hrvatskoj televiziji svi su ga poznavali i malo tko ga nije volio. Od prvih novinarskih koraka u Zagrebačkoj panorami, preko reportaža kakve su do tada bile nezamislive u informativnim emisijama, do vlastitih projekata, Joško Martinović postavljao je uvijek nove profesionalne standarde", javlja HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201006030086004Martinović je izvještavao s bojišnica u Domovinskom ratu i bio prvi reporter koji je ušao u oslobođeni Knin. Širokoj je javnosti prije svega poznat po emisijama Živa istina i Globalno sijelo u kojima se bavio neobičnim ljudima i gdje su obrađivane neobične teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pretužna sam. Joško i ja liječili smo se kod istog liječnika bio je divan čovjek i veliki borac. Toliko veliki borac da godinama gotovo nitko nije ni znao za njegovu bolest. Osjećam ogroman osobni gubitak, a HRT je izgubio neizmjerno'', rekla je Hloverka Novak Srzić za 24sata koja je također bolovala od raka.

U čast na preminulu legendu HTV će u četvrtak u 21,35 sati na prvom programu emitirati posebnu emisiju Joško Martinović: Samo srca glas, u kojoj će biti prikazani neki njegovi prilozi, iz reportaža s početka karijere pa do posljednjih emisija iz travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo