FOTO: / Bura čupa sve pred sobom, otoci odsječeni

Orkanska bura na riječkom području nosi sve pred sobom.

2.3.2011.
11:20
VOYO logo

Orkanska bura koja puše u Istri uzrokovala je do sada brojna oštećenja na objektima. Više stabala je palo na prometnice zbog čega su ceste jedno vrijeme bile neprohodne a oštećene su i pojedine kuće.

Ništa bolja situacija nije niti na riječkom području gdje orkanska bura nosi krovove, nadstrešnica, čupa grane i stabla, prevrće kante za smeće, ali i 'baca' brodove na kopno skroz do ulica. Svi trajekti i katamarani prema kvarnerskim otocima su u prekidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg u cijeloj Lici pada od ranog jutra. Jak vjetar uzrokuje snježne nanose i smanjuje vidljivost preko prijevoja Vratnik, Kapela i Ljubovo. Također, snijeg pada i u većini kontinentalnog dijela Hrvatske.

Na svim državnim cestama koreničkog i plitvičkog područja na snazi su zimski uvjeti, a promet kamionima s prikolicama i tegljačima zabranjen je. Za ostala vozila obavezna je upotreba zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz glavne baze zimske službe Lika cesta u Gospiću obavijestili su da je zbog olujne bure, koja između Senja i Karlobaga puše brzinom većom od 110 km na sat, za sav promet zatvorena dionica jadranske magistrale Senj – Sv. Marija Magdalena.

Zbog orkanske bure za sav promet zatvorene su dionica autoceste A 1 od Svetog Roka do Posedarja, autocesta A 6 Rijeka – Zagreb, između Delnica i Kikovice, D 1 Gračac – Knin, Jadranska magistrala (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krčki most i državne ceste D 27 Gračac – Obrovac i D 54 Maslenica – Zaton Obrovački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozače HAK upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda kažu da će tijekom cijelog dana prevladavati oblačno vrijeme. Na Jadranu povremeno kiša, moguće i grmljavina, a većinom na sjevernom i srednjem dijelu obale mjestimice i snijeg. Temperatura zraka uglavnom je između -4 i 1, u unutrašnjosti Istre, Dalmacije i na sjevernom Jadranu od 0 do 6, a na srednjem i južnom Jadranu 7 do 12 stupnjeva. Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olujna bura, koja u podvelebitskom Primorju puše brzinom većom od 110 kilometara na sat, uzrokovala je kvarove na dalekovodima.

Struju za sada imaju samo uža središta grada Senja i Karlobaga, a kako za Hinu kaže direktor gospićke Elektrolike Nikola Šulentić, bez struje je oko tri i pol tisuće potrošača od Senja do Svete Marije Magdalene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Promet Jadranskom magistralom na tom je području zatvoren za sva vozila, pa nije moguće uputiti ekipe koje bi otklonile kvarove', kaže Šulentić.

Vezani članak:

arti-201103010366006 arti-201102250789006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo